Хачапурі ще більш придатні в багет
(покроковий рецепт з фото)
Даний варіант можна назвати експрес-рецептом. Тут немає тесту, тому все буде швидко, але дуже ситно і смачно! Начинка залишиться незмінною. Дивіться, як приготувати хачапурі по-аджарський в багеті.
Приготування хачапурі по-аджарський - це довгий і цікавий процес, який вимагає часу і уваги. Сьогодні ж у мене експрес рецепт, швидко і смачно я постараюся приготувати аналог хачапурі по-аджарський, але в багеті. Начинка буде такою ж, буде і запечене яйце, масло і зелень, але замість ніжної булочки - хрусткий французький багет! Давайте дивитися, що у мене вийшло!
- Багет - 1 штука
- Яйце варене - 3 штуки
- Яйце сире - 4 штуки
- Адигейський сир - 100 грам
- Бринза - 100 грам
- Вершкове масло - 20 грам
- Кріп - За смаком
- Сіль - За смаком
Підготуйте необхідні продукти. Три яйця відваріть круто, якщо яйця великі, то двох буде достатньо.
Натріть на крупній тертці сири і варені яйця. Солити масу не потрібно, так як бринза і так досить солона, просто добре перемішайте.
Багет поріжте на 2 частини поперек, потім кожну частину - на дві уздовж. Видаліть м'якоть, вийде 4 човники. Помістіть їх на сухий і чистий лист. Духовку дозволите прогріватися на максимум.
У кожен човник покладіть чверть сирної маси, утрамбуйте за допомогою чайної ложки. Зробіть поглиблення по центру сильніше, а по краях менше. Вбийте яйця і посоліть, якщо бажаєте. Надішліть хачапурі в духовку на 5-6 хвилин, щоб схопився білок.
Готово! Жовток повинен залишитися рідким, а білок - тільки прихопити.
Покладіть на яйця по парі шматочків вершкового масла, присипте рубаною зеленню і подайте до столу відразу ж. Пригощайтеся!