Гуляш з яловичини зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)
Я думаю, кожна господиня, яка робила гуляш з яловичини зі сметаною, знає, що блюдо це дуже ситне і неймовірно смачне, і я пропоную вам досить цікавий рецепт його приготування.
Хоча різних рецептів приготування гуляшу з яловичини зі сметаною і так безліч, я хочу поділитися з вами ще одним цікавим варіантом. По суті, це блюдо робиться за класичною технологією, і всі інгредієнти в такому гуляш цілком стандартні, але є тут і один секретний інгредієнт - пиво. Завдяки додаванню цього улюбленого багатьма напою в наш гуляш, ми отримаємо в результаті дуже цікавий хлібний аромат, а м'ясо стане при цьому неймовірно ніжним і м'яким. Так що якщо ви зацікавилися такою оригінальною ідеєю, вам залишається тільки ознайомитися з цим рецептом і приготувати гуляш з яловичини зі сметаною в домашніх умовах.
- Яловичина - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Крем 15% - 300-350 грам
- Пиво світле - 150 грам
- Перець чорний горошком - 6-8 штук
- Лавровий лист - 3 штуки
- Масло рослинне - За смаком (для смаження)
- Спеції - За смаком (паприка мелена, зіра)
- Сіль - За смаком
Для початку промиваємо м'ясо, висушуємо його і нарізаємо на невеликі кубики.
Тепер наливаємо на сковороду зовсім небагато рослинного масла і викладаємо на неї нарізаний півкільцями ріпчасту цибулю (1, 5 головки). Обсмажуємо цибулю до золотистого кольору і перекладаємо в каструлю, додаємо лавровий лист і перець горошком. Далі відправляємо на сковороду обсмажувати половину нарізаного м'яса, смажимо його до тих пір, поки весь вироблений м'ясом сік не випарується.
Солимо м'ясо і заправляємо зирой, викладаємо на обсмажену цибулю, а на нього кладемо що залишилася нарізану свіжу половинку цибулини. Так само до випаровування соку смажимо другу частину м'яса і перекладаємо його в каструлю, знову ж солимо і посипаємо паприкою. Завершує все шар з нарізаною соломкою моркви, потім ми вливаємо в каструлю пиво і доливаємо воду так, щоб рідина не накривала м'ясо. Ставимо каструлю на вогонь і тушкуємо яловичину під кришкою 20 хвилин.
Після закінчення часу додаємо в м'ясо сметану, перемішуємо все, при необхідності додаємо сіль. Тушкуємо яловичину ще хвилин 5-7 і знімаємо з вогню.
Наш гуляш готовий, вам залишається тільки приготувати до нього смачний гарнір. Приємного всім апетиту!