Гуляш з рисом
(покроковий рецепт з фото)
Гуляш з рисом - класичне блюдо сімейного обіду йди вечері взимку. Ніжна пряна яловичина, асорті з овочів, неповторний ароматний соус і розсипчастий рис. Готуємо гуляш з рисом будинку!
Як приготувати гуляш з рисом?
1. Яловичину промийте і наріжте кубиками. Посипте сіллю, перцем, обваляйте кожен шматочок у борошні.
2. У великій каструлі нагрійте масло на середньому вогні. Обсмажте в ній шматочки яловичини. Пропоную смажити частинами, щоб на дні був всього один шар м'яса. Обсмажені до коричневого кольору шматочки вибирайте на
Тарілку, потім смажте наступні. Якщо треба, додайте масла.
3. Лук почистіть і наріжте півкільцями. Обсмажте цибулю в тій же каструлі, де дарували м'ясо.
4. Пропустіть через прес часник і перемішайте.
5. Влийте червоне вино, перемішайте, алкоголь повинен випаруватися. Потім поверніть в каструлю м'ясо.
6. Додайте томатну пасту (або протерті помідори, консервовані у власному соку), бульйон, воду, чебрець і лавровий лист. Гасіть до м'якості м'яса на середньо-слабкому вогні, періодично помішуючи.
7. Поки м'ясо в соусі гаситься, помийте і крупно наріжте овочі - картоплю, морквину.
8. До м'якого м'яса додайте моркву і картоплю, збільшіть вогонь до середнього. Гасіть без кришки протягом 10 хвилин.
9. Коли овочі будуть м'якими, додайте горошок, потомите ще пару хвилин і зніміть з вогню.
10. Відваріть рис згідно з вказівками на упаковці.
11. Викладіть на тарілку рис і пару ложок гуляшу. Прикрасьте зеленню.
Гуляш з рисом готовий!
Смачного!
- Яловичина - 450-500 грам
- Борошно - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль, перець - За смаком
- Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Червоне сухе вино - 1 Склянка
- Томатна паста - 1/2 склянки
- Яловичий бульйон - 2 склянки
- Вода - 1 Склянка
- Чебрець, гілочки - 3-4 штук
- Лавровий лист - 2 штуки
- Картопля - 3-4 штук
- Горошок - 1/2 склянки (свіжий або морожений)
- Мал - 2 склянки
1. Яловичину промийте і наріжте кубиками. Посипте сіллю, перцем, обваляйте кожен шматочок у борошні.
2. У великій каструлі нагрійте масло на середньому вогні. Обсмажте в ній шматочки яловичини. Пропоную смажити частинами, щоб на дні був всього один шар м'яса. Обсмажені до коричневого кольору шматочки вибирайте на
Тарілку, потім смажте наступні. Якщо треба, додайте масла.
3. Лук почистіть і наріжте півкільцями. Обсмажте цибулю в тій же каструлі, де дарували м'ясо.
4. Пропустіть через прес часник і перемішайте.
5. Влийте червоне вино, перемішайте, алкоголь повинен випаруватися. Потім поверніть в каструлю м'ясо.
6. Додайте томатну пасту (або протерті помідори, консервовані у власному соку), бульйон, воду, чебрець і лавровий лист. Гасіть до м'якості м'яса на середньо-слабкому вогні, періодично помішуючи.
7. Поки м'ясо в соусі гаситься, помийте і крупно наріжте овочі - картоплю, морквину.
8. До м'якого м'яса додайте моркву і картоплю, збільшіть вогонь до середнього. Гасіть без кришки протягом 10 хвилин.
9. Коли овочі будуть м'якими, додайте горошок, потомите ще пару хвилин і зніміть з вогню.
10. Відваріть рис згідно з вказівками на упаковці.
11. Викладіть на тарілку рис і пару ложок гуляшу. Прикрасьте зеленню.
Гуляш з рисом готовий!
Смачного!