Грибні кульочки
(покроковий рецепт з фото)
Кульочки з грибною начинкою виходять дуже смачними і ароматними. Таке блюдо відмінно підійде і на святковий стіл. Листкове тісто можна приготувати самостійно, а можна придбати готове.
Грибні кульочки приготувати просто. Для начинки замочити гриби у воді, потім проваріть до напівготовності (протягом 15 хвилин) і обсмажте з цибулею. Змішайте їх з порізаною відвареною картоплею і тертим сиром, поперчіть і посоліть за смаком. З тіста наріжте прямокутники. Кожен прямокутник тесту скрутіть у вигляді мішечка, змастіть зсередини збитими яйцями і начините грибною начинкою. Кульочки викладіть на деко, змастіть яйцем і запечіть в духовці 15 хвилин при 200 градусах. Смачного!
- Готове листкове тісто - 700 грам
- Сир - 100 грам
- Сухі гриби - 200 грам
- Яйця - 2 штуки
- Цибуля - 2 штуки
- Картопля - 5 штук
- Пучок петрушки - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Картопля попередньо відваріть в «мундирі» і очистіть.
Гриби замочіть на деякий час у воді, потім проваріть до напівготовності і обсмажте з цибулею. Змішайте гриби з порізаним картоплею і тертим сиром, поперчіть і посоліть за смаком.
Тісто розкачати в пласт і наріжте прямокутниками середньої величини. З прямокутника тесту скрутіть кульок, змастіть зсередини злегка збитими яйцями і покладіть в нього частину грибної начинки.
Кульочки викладіть на деко, змастіть яйцем і запечіть в духовці 15 хвилин при 200 градусах. При подачі на стіл прикрасьте зеленню петрушки.