Гречана локшина
(покроковий рецепт з фото)
Гречана локшина дуже популярна в азіатських країнах, там нею нікого не здивуєш. А ось у нас її не так вже й часто побачиш на прилавках, а тим більше на столі. Розповім, як приготувати гречану локшину.
За своїм смаком гречана локшина дуже схожа з гречаною крупою. У неї горіхово-гречаний присмак. До столу блюдо зазвичай подають вже остиглим. Оскільки локшина популярна в Азії, то і готувати її будемо на східний манер, з додаванням перцю, свіжого огірка і особливою ароматною заправки.
- Місо - 3 Ст. Ложки (червона паста)
- Імбир - За смаком
- Цукор - 2 чайних ложки
- Каєнський перець - 1 щіпка
- Мірі - 2 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Сік лайма - 2 Ст. Ложки
- Dajkon - За смаком
- Гречана локшина - 240 грам
- Редис - 3 штуки
- Паростки редису - За смаком
- Огірок - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Шисо листя - За смаком (або інша зелень для прикраси )
1
У миску покладіть червону пасту місо, очистіть близько 5 сантиметрів кореня імбиру і натріть на дрібній тертці, додайте цукор, каєнський перець, Мірі, соєвий соус, сік лайма.
2
Очистіть і подрібніть на тертці 7, 5 сантиметрів дайкона і змішайте з масою.
3
У каструлю налийте воду, додайте дрібку солі і доведіть до кипіння. У киплячу воду відправте локшину і варіть до готовності, потім злийте воду і промийте гарненько. Залиште на пару хвилин, щоб стекла вода.
4
Вимийте і наріжте тонко редис, огірок. Розділіть локшину на 4 порції, додайте заправку і перемішайте, викладіть огірок і редис, а також паростки редису. Прикрасьте шисо листям і подавайте до столу в холодному або трохи теплому вигляді.