Гострий плов з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Як же приготувати гострий плов з куркою? Блюдо готується з правильного рису. Сюди не дуже підійде тонкий довгий рис, краще брати круглий або довгастий, середнього розміру. Його добре промийте.
Ідеально готувати плов в казані на багатті, але ми приготуємо його на звичайній кухонній плиті, яка напевно є в кожному будинку. Запевняю, плов буде менш смачним, ніж, той, що зазвичай готують на природі в казані. Із задоволенням ділюся своїм варіантом, як приготувати гострий плов з куркою.
- Мал - 2 склянки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Куряче м'ясо - 1 кілограм
- Сіль, спеції - За смаком (чорний перець, перець чилі, шафран, куркума)
- Рослинна олія - За смаком
- Вода - 5 склянок
Для приготування плову нам необхідно підготувати овочі. Для обсмажування наріжте ріпчасту цибулю невеликими кубиками.
Моркву очистіть і наріжте соломкою. Для тих, хто не любить великі шматочки морквини в плові, можна натерти овоч на крупній тертці.
Куряче м'ясо зніміть з кістки. Видаліть з нього по можливості шкіру, нарізати саму м'якоть шматочками. Я вважаю за краще брати м'ясо птиці з ноги. Куряче філе поводиться в плові трохи по-іншому. Воно буде сухуватим. Плов вийде неоднорідним в плані смаку.
У сотейник або товстостінну каструлю налийте олію висотою в 1 см. Коли масло прогріється, опустіть в нього нарізане м'ясо курки. Обсмажте його з усіх боків до рум'яної.
Коли м'ясо обсмажиться, додайте в нього нарізані цибулю і моркву. Обсмажте все разом.
Потім додайте сіль, перець, kurkumu, koriandr, молотую зиру, червоний гострий перець, мелений перець чилі, чорний мелений перець і шафран. Незважаючи на те, що м'ясо птиці готується швидко, краще влити в сотейник трохи води і близько 10-15 хвилин згасити його в нинішньому бульйоні.
Через деякий час викладіть в каструлю добре промитий рис. Розподіліть його рівномірно, але не перемішуйте з м'ясом. Залийте рис водою так, щоб рівень води був на 2 пальці вище рівня рису.
Поки в сотейнику досить води, посоліть її за смаком (трохи сильніше, ніж якби ви солили суп). Накрийте каструлю (сотейник) кришкою, зменшіть вогонь (до мінімуму). На мінімумі доведіть блюдо до смаку. Вода вбереться в рис. Рис набрякне і звариться. Не повинно бути сирого рису або розвареного. За пловом потрібно стежити, але не перемішуйте його до повної готовності блюда.
Подайте плов до столу. Дуже смачно!