Рецепт Фрікасе зі свинини фото

Фрікасе зі свинини
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
М'ясо , Свинина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Фрікасе
Кількість порцій: 5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Найчастіше для фрикасе використовують куряче м'ясо, крольчатину, яловичину або навіть м'ясо голуба, але є і більш простий і економічний варіант - смачне фрикасе з свинини.


Опис приготування:

Не думайте, що вишуканий французькі страви можуть приготувати тільки професійні кухарі, адже є серед них і досить прості варіанти, які без праці можна готувати хоч кожен день. Наприклад, зробити фрикасе з свинини в домашніх умовах не складніше ніж будь-яке інше м'ясне блюдо, а може навіть і простіше. Тому цей цікавий і незвичайний варіант приготування свинини допоможе вам урізноманітнити своє повсякденне меню, адже в цій страві звичне для нас м'ясо набуває абсолютно новий приголомшливий смак. З цим простим рецептом фрикасе з свинини ви зі звичайних інгредієнтів без особливих зусиль зробите чудовий вечерю для всієї родини.

  • Свинина - 1 кілограм
  • Листя салату - 10-12 штуки
  • Селера стебла - 2-3 штук
  • Жовток яєчний - 2 штуки
  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Вино біле сухе - 100 мілілітрів
  • Масло оливкове - 50 мілілітрів
  • Зелень свіжа - 50 грам
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
фрікасе зі свинини - фото крок 1
Для початку наливаємо в сковороду оливкове масло і обсмажуємо на ньому нарізаний дрібно цибулю до золотистого кольору. Потім нарізаємо свинину невеликими кубиками і викладаємо на сковороду до цибулі. Смажимо до рум'яної скоринки, а потім вливаємо біле вино, продовжуємо тушкувати м'ясо на повільному вогні. Коли вино практично повністю випарується, ми доливаємо на сковороду трохи води так, щоб вона не накривала свинину повністю. Закриваємо сковороду кришкою і готуємо м'ясо хвилин 20-25.
фрікасе зі свинини - фото крок 2
Поки свинина готується, ми наливаємо в каструльку воду, солимо її і відварюємо в ній нарізану селеру і листя салату протягом 10 хвилин.
фрікасе зі свинини - фото крок 3
Коли пройде 20 хвилин з початку гасіння м'яса, ми викладаємо на сковороду відварену зелень, перемішуємо все, солимо і перчимо, готуємо фрикасе ще 10 хвилин. Тим часом змішуємо ячние жовтки з соком половини лимона і столовою ложкою води. Коли м'ясо буде готове, ми знімаємо його з вогню і вливаємо яєчну суміш, швидко перемішуємо. Посипаємо фрикасе подрібненою зеленню і подаємо до столу. Смачного!

Схожі рецепти