Фрікасе з телятини
(покроковий рецепт з фото)
Ніжне, соковите і неймовірно смачне м'ясо виходить за цим рецептом. Приготувати фрикасе з телятини в домашніх умовах ви зможете всього за 1, 5 годину. Дуже рекомендую спробувати це блюдо!
Фрікасе з телятини в домашніх умовах - це друга страва, яке вже стало традиційним у багатьох сім'ях. Якщо вам набрид звичний гуляш, спробуйте поекспериментувати і приготуйте телятину за цим рецептом.
- Телятина - 800 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 1 штук
- Селера - 50 грам
- Борошно - 100 грам
- Яйця - 2 штуки
- Молоко - 300 грам
- Лимон - 1/2 грами
- Сіль, перець, приправи - За смаком
- Зелень петрушки - 15 грам
1. Для приготування фрикасе з телятини в домашніх умовах рекомендую взяти філейну частину. Наріжте м'ясо кубиками середнього розміру і відправте на сковороду.
2. Трохи обсмажити, додайте до м'яса півсклянки воду, приправити сіллю, поперчіть і приправте. Краще накрити телятину кришкою і так протушкувати на повільному вогні близько 40 хвилин.
3. Поки гаситься м'ясо зробіть соус: збийте два жовтки до густої піни. Цим соусом ми в кінці заллємо м'ясо.
4. Цибулю і моркву наріжте дрібно і відправте за черговістю до нашої телятині. Обсмаживши м'ясо з овочами, можна вливати нашу яєчну суміш.
5. Тепер до нашого м'яса додайте зелень і в самому кінці борошно, щоб соус зробити густим. Ретельно помішуйте, щоб уникнути грудок. Доведіть фрикасе до кипіння і зніміть з вогню. Дайте постояти близько 20 хвилин, після чого можете подавати як самостійне блюдо або разом з гарніром (кашею, пюре або овочами).
6. На смак телятина виходить неперевершеною, а яєчний соус робить її ще більш ніжною і соковитою. Таке блюдо стане відмінною альтернативою звичному гуляшу.