Рецепт Dzhambalayya фото

Dzhambalayya
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Бразильська кухня
М'ясо , Субпродукти , Птах , Курка , Крупи , Мал , Ковбаса
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Зрозуміло, рецептів Джамбалайя чи не більше, ніж рецептів борщу. Адже це не вишукана ресторанна їжа, це таке блюдо, яке готують вдома, у великому казані для великої родини.


Опис приготування:

Джамбалайя відноситься до страв бразильської кухні. Звичайно, склад продуктів зовсім не бідний, але це кухня бідняків. Справжній джамбалайя готується як з морепродуктами так і без них. Обов'язково в страві використовують солодку паприку зеленого кольору (болгарський перець). Джамбалайю готують або з шинкою або з ковбасою. Краще брати свинячу ковбасу типу сервелат або краківська.

Тепер і ви знаєте, як приготувати джамбалайю. Пробуйте і насолоджуйтеся.

  • Сіль, перець - За смаком
  • Сік томатний - 1 Склянка
  • Бульйон - 1 літр
  • Перець болгарський - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Куряче філе - 400 грам
  • Ковбаса варено-копчена - 400 грам
  • Мал - 1, 5 склянки
Dzhambalayya - фото крок 1
Для приготування Джамбалайя необхідно очистити і нарізати невеликими кубиками ріпчасту цибулю. Готувати краще в казанку або товстостінній каструлі. Обсмажте цибулю в казанку до м'якості.
Dzhambalayya - фото крок 2
Болгарський перець зеленого кольору очистіть від насіння і плодоніжки. М'якоть перцю наріжте кубиком. Обсмажте перець з цибулею.
Dzhambalayya - фото крок 3
Куряче філе або інше куряче м'ясо без кістки наріжте і помістіть до овочів. Обсмажте м'ясо з овочами.
Dzhambalayya - фото крок 4
Варено-копчену ковбасу наріжте невеликими кубиками. Додайте в казан і обсмажте все разом 2-4 хвилини.
Dzhambalayya - фото крок 5
Промийте довгозерний рис до прозорості вод. Якщо ви погано промиєте рис, ваша джамбалайя сліпнется і буде просто кашею. Злийте воду з рису. Викладіть рис на овочі з м'ясом. Розрівняйте.
Dzhambalayya - фото крок 6
Змішайте 1 літр курячого бульйону і 1 стакан томатного соку. Додайте сіль, трохи цукру, щоб погасити кислоту томатного соку. Додайте спеції: koriandr, орегано, чорний мелений перець. Отриманою рідиною залийте рис. Зменшіть вогонь до мінімуму. Закрийте казан кришкою і тушкуйте на невеликому вогні до готовності рису.
Dzhambalayya - фото крок 7
Мал буде готовий через 7-10 хвилин. Перемішайте вміст казанка. Джамбалайю можна подавати до столу.
Dzhambalayya - фото крок 8
Існують рецепти Джамбалайя, коли за 5-7 хвилин до закінчення приготування у страву додають морський коктейль (морепродукти). За смаком можете це зробити.

Схожі рецепти