Рецепт Дяма фото

Дяма
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Білоруська кухня
М'ясо , Овочі
Вегетаріанське харчування
На обід
Супи
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Готуємо разом смачний закарпатський супчик! Ситно і ароматно, для домашнього сімейного обіду - саме те. Дивіться і запам'ятовуйте, як приготувати Дзяма, вже зараз!

Опис приготування:

Готувати Дзяма ви можете зі свининою або телятиною. Навіть на легкої дієтичної курочку виходить смачно. Для приготування Дзяма нам знадобиться парочка цибулин (одна для бульйону, друга - для засмажкою), морквина, петрушка, перець і зелень. Тісто робимо з яєць, борошна і сметани (у мене була 15%). Кислинку пікантну додасть оцет (у мене був лимонний сік замість нього).

  • М'ясо - 500 грам
  • Морквина - 1-2 штук
  • Цибуля - 2-3 штук
  • Корінь петрушки - 50 грам
  • Часник - 3 зубчики
  • Болгарський перець - 1 штука
  • Борошно - 50 грам
  • Крем - 250 грам
  • Яйця - 4 штуки
  • Спеції - За смаком
  • Оцет винний - За смаком (або лимон)
  • Лавровий лист - 2-3 штук
  • Перець горошком - 5-6 штук
дяма - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
дяма - фото крок 2
Свинину порізати середніми кубиками, залийте водою (близько 2, 5 L). Доведіть до кипіння, і не забувайте знімати піну.
дяма - фото крок 3
Поріжте навпіл цибулю, але не чистите його - так у бульйону буде приємний золотий колір. Додайте цибулю до м'яса.
дяма - фото крок 4
Додайте також до м'яса лаврушку і перець духмяний горошком. Варіть до готовності м'яса, а це приблизно годину.
дяма - фото крок 5
Поки вариться м'ясо, можете зайнятися іншими продуктами. Дрібно поріжте цибулю кубиками, перець - так само. Морквину і петрушку натріть на тертці або соломкою дрібною поріжте.
дяма - фото крок 6
Додайте овочі в бульйон. Проваріть хвилин 15.
дяма - фото крок 7
Борошно змішайте з яйцями і сметаною до однорідності.
дяма - фото крок 8
Тісто виходить, як густа сметана. Влийте тісто в суп тонкою цівкою, можете скористатися кондитерським мішком. В ідеалі - виходить локшина, але можуть утворитися маленькі шматочки. Не хвилюйтесь, на смак це не відіб'ється. Проваріть хвилин 5-7.
дяма - фото крок 9
Дрібно порубати часник і зелень.
дяма - фото крок 10
Додайте в суп, і ще пару хвилин проваріть, а потім вимкніть вогонь.
Закарпатський суп готовий.
дяма - фото крок 11
Готову Дзяма подавайте, приправивши оцтом винним або лимонним соком - це для кислинки. Смачного!

Схожі рецепти