Дяма
(покроковий рецепт з фото)
Готуємо разом смачний закарпатський супчик! Ситно і ароматно, для домашнього сімейного обіду - саме те. Дивіться і запам'ятовуйте, як приготувати Дзяма, вже зараз!
Готувати Дзяма ви можете зі свининою або телятиною. Навіть на легкої дієтичної курочку виходить смачно. Для приготування Дзяма нам знадобиться парочка цибулин (одна для бульйону, друга - для засмажкою), морквина, петрушка, перець і зелень. Тісто робимо з яєць, борошна і сметани (у мене була 15%). Кислинку пікантну додасть оцет (у мене був лимонний сік замість нього).
- М'ясо - 500 грам
- Морквина - 1-2 штук
- Цибуля - 2-3 штук
- Корінь петрушки - 50 грам
- Часник - 3 зубчики
- Болгарський перець - 1 штука
- Борошно - 50 грам
- Крем - 250 грам
- Яйця - 4 штуки
- Спеції - За смаком
- Оцет винний - За смаком (або лимон)
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Перець горошком - 5-6 штук
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Свинину порізати середніми кубиками, залийте водою (близько 2, 5 L). Доведіть до кипіння, і не забувайте знімати піну.
Поріжте навпіл цибулю, але не чистите його - так у бульйону буде приємний золотий колір. Додайте цибулю до м'яса.
Додайте також до м'яса лаврушку і перець духмяний горошком. Варіть до готовності м'яса, а це приблизно годину.
Поки вариться м'ясо, можете зайнятися іншими продуктами. Дрібно поріжте цибулю кубиками, перець - так само. Морквину і петрушку натріть на тертці або соломкою дрібною поріжте.
Додайте овочі в бульйон. Проваріть хвилин 15.
Борошно змішайте з яйцями і сметаною до однорідності.
Тісто виходить, як густа сметана. Влийте тісто в суп тонкою цівкою, можете скористатися кондитерським мішком. В ідеалі - виходить локшина, але можуть утворитися маленькі шматочки. Не хвилюйтесь, на смак це не відіб'ється. Проваріть хвилин 5-7.
Дрібно порубати часник і зелень.
Додайте в суп, і ще пару хвилин проваріть, а потім вимкніть вогонь.
Закарпатський суп готовий.
Закарпатський суп готовий.
Готову Дзяма подавайте, приправивши оцтом винним або лимонним соком - це для кислинки. Смачного!