Dorada на грилі
(покроковий рецепт з фото)
Дорада - дуже смачна рибка, яка є в меню кращих ресторанів світу. Важливо вміти правильно її приготувати і в потрібному маринаді. Дуже смачним буде варіант, як приготувати дорада на грилі.
Крім приголомшливого смаку і аромату, отримуємо рум'яну і хрустку скоринку, а всередині рибка виходить дуже ніжною і делікатною. Для маринаду використовуємо оливкову олію з соком лайма і додаємо до нього трави і сіль крупного помелу. На вугіллі рибка готується дуже швидко, а для маринаду буде потрібно від 30 хвилин 2-3 годин. Подають рибку з овочами гриль, із зеленню, з картопляним пюре або пюре з селери.
- Обробка - 2 штуки
- Вапно - 2 штуки
- Оливкова олія - 2 чайних ложки
- Часник - 2 зубчики
- Майоран - 1 Чайна ложка
- Сіль - 2 чайних ложки
- Лавровий лист - 4 штуки
- Сіль грубого помелу - За смаком
1. Насамперед ретельно чистимо і моєму рибку, витираємо насухо. У мисці змішуємо сік лайм, оливкова олія і спеції. На рибі робимо неглибокі надрізи по всій довжині і перекладаємо її в контейнер з кришкою, поливаємо маринадом і додаємо лавровий лист (2 зовні і по одному кладемо всередину). Відправляємо рибу в холодильник мінімум на 30 хвилин.
2. Дістаємо промаринуватися рибу і перекладаємо її на решітку-гриль. Обсмажуємо з двох сторін не більше 10-15 хвилин до отримання золотистої скоринки.
3. Перекладаємо рибку з гриля на тарілку і подаємо зі свіжою зеленню, легким овочевим салатом. Смачного!