Dorada по-provanski
(покроковий рецепт з фото)
Кухня Провансу тісно пов'язана з рибою. Саме звідти прийшов до нас цей рецепт доради по-прованськи. Рибка виходить дуже ароматною і смачною, а приготувати її нескладно. Спробуйте і не пошкодуєте.
Все те різноманітність дарів моря, яке є на морському узбережжі Франції, знайти на наших прилавках неможливо. Але риба дорада, приготована за цим рецептом з фото, перенесе вас на берег Провансу, а купити більш-менш свіжу дораду у нас все-таки можна. Смачна, ароматна риба по-прованськи в домашніх умовах не поступиться страви від шеф-кухаря ресторану. Готуйте і насолоджуйтеся результатом!
- Корифена - 3 штуки
- Помідор - 2 штуки
- Паста Tapenade - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Суміш прованських трав - 1 Чайна ложка
- Панірувальні сухарі - 2-3 Ст. Ложок
- Оливкова олія - 50 грам
- Перець мелений - 1 щіпка
Очищену і вимиту дорадо злегка обсушити і обсипем сумішшю прованських трав і сіллю. Відкладемо рибу для Маринівка і займемося помідорами.
Помідори ошпарити окропом, зняти шкірку. Нарізати на часточки і посипати перцем.
Змішуємо пасту тапенада з сухарями.
Застеляємо деко папером для випічки. Обмащуємо рибу пастою з сухарями і викладаємо на папір. Поверх риби укладаємо часточки помідор.
Відправляємо рибу в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.