Домашній соус «песто»
(покроковий рецепт з фото)
Настійно рекомендую вам дізнатися, як приготувати домашній соус "песто" - неймовірно красивий соус ізмрудного кольору з яскравим освіжаючим смаком, який підійде для тостів, закусок і салатів!
Італійські соуси завжди відрізнялися неймовірно апетитним виглядом і карколомним ароматом, тому пропоную вам урізноманітнити своє меню і дізнатися, як приготувати домашній соус "песто" . Насправді такий соус виходить навіть смачніше того, який можна купити в магазині, так як всі інгредієнти (зелень, горіхи і оливкове масло) свіжі і без будь-яких добавок. Такий соус можна додавати до м'яса, салат, грінками і тостів.
- Базилік - 30 грам
- Петрушка - 10 грам
- Сир "пармезан" - 50 грам
- Горіхи кедрові - 40 грам
- Часник - 3 зубчики
- Сіль - За смаком
- Оливкова олія - 100-120 грам
1. Підготуйте необхідні інгредієнти: часник подрібніть за допомогою ножа, посоліть його і добре перетріть з сіллю, щоб часник почав виділяти ефірні масла.
2. Зелень - базилік і петрушку - дрібно наріжте і додайте до часнику і солі. Кедрові горіхи, прогріті на сухій сковороді протягом трьох хвилин, додайте до зелені.
3. Додати пармезан і сіль. За допомогою блендера подрібніть масу на невеликій швидкості протягом 1-2 хвилин, потім додайте 1/3 частина оливкової олії.
4. Знову перемішайте за допомогою блендера. Перекладіть соус в баночку і вилийте зверху оливкове масло. Смачного!