Домашній бульйонний кубик
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт овочевих бульйонних кубиків в домашніх умовах. У складі такої заготовки ви завжди можете бути впевнені! Ніяких підсилювачів смаку, тільки натуральні трави і спеції.
Нижче я розповім докладніше, як приготувати домашній бульйонний кубик. Одна порція (приблизно 2 середня лінія) такого кубика розрахована на 400 мл. Води. Зберігайте кубики в морозилці. Бульйонний кубик можна використовувати не тільки для приготування супів, але і гарнірів.
- Селера - 3 штуки (стебло)
- Морква - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 12 зубчиків
- Імбир - 30 грам
- Куркума - 1 Чайна ложка
- Петрушка - 1 пучок
- Кріп - 1/2 пучка
- Braai - 1/2 пучка
- Сіль - 3 Ст. Ложки
- Перець чорний мелений - 1 Чайна ложка
Підготуйте всі інгредієнти.
Морква, селера і цибулю наріжте кубиками. Імбир і часник очистіть від шкірки. Зелень крупно порубати ножем.
Подрібніть все в блендері до однорідної маси.
Готову масу розкладіть у формочки для льоду. Надішліть в морозилку до повного застигання.
Домашній бульйонний кубик готовий!