Рецепт Цукіні на грилі фото

Цукіні на грилі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Цукіні
Рецепти для схуднення
На природу
Гарячі страви

Цукіні на грилі - відмінний гарнір до якого-небудь м'ясної страви або самостійне овочеве блюдо, яке готується на грилі. Ви навіть не уявляєте, що цукіні можна приготувати так смачно!

Для мене немає кращого гарніру, ніж обсмажені овочі на грилі. А цукіні - це овоч, ідеально підходить для обсмажування на грилі. За роки кулінарної практики у мене виробився оптимальний рецепт приготування цукіні на грилі, яким з вами і ділюся. Таким чином приготований цукіні відмінно поєднується з шашликом, приготовленої на грилі рибою, відмінно йде і в якості самостійної закуски.

  • Цукіні - 6 штук
  • Сіль, перець - - За смаком
  • Лимон - 3 штуки
цукіні на грилі - фото крок 1
Нарізаємо цукіні на списи: відрізаємо вершину і підстава плода, потім - уздовж навпіл, потім - ще раз навпіл.
цукіні на грилі - фото крок 2
Складаємо шматочки цукіні в щільно закривається поліетиленовий мішок, туди ж наливаємо оливкову олію.
цукіні на грилі - фото крок 3
Туди ж - цедру трьох лимонів і сік одного лимона.
цукіні на грилі - фото крок 4
Туди ж - сіль і перець.
цукіні на грилі - фото крок 5
Загортаємо пакет, гарненько перемішуємо весь його вміст. Ми залишаємо хвилин на 20 при кімнатній температурі - нехай шматочки цукіні маринуються.
цукіні на грилі - фото крок 6
Власне, залишається тільки обсмажити шматочки цукіні на грилі до готовності з усіх боків. Гриль повинен бути не дуже гарячою, в іншому випадку кабачки podgorit. Як тільки на шматочках почне проступати углистая скоринка - знімаємо з гриля.
цукіні на грилі - фото крок 7
Подаємо, посипавши невеликою кількістю лимонної цедри (по бажанню) і сіллю. Смачного!

Схожі рецепти