Цукіні на грилі
(покроковий рецепт з фото)
Цукіні на грилі - відмінний гарнір до якого-небудь м'ясної страви або самостійне овочеве блюдо, яке готується на грилі. Ви навіть не уявляєте, що цукіні можна приготувати так смачно!
Для мене немає кращого гарніру, ніж обсмажені овочі на грилі. А цукіні - це овоч, ідеально підходить для обсмажування на грилі. За роки кулінарної практики у мене виробився оптимальний рецепт приготування цукіні на грилі, яким з вами і ділюся. Таким чином приготований цукіні відмінно поєднується з шашликом, приготовленої на грилі рибою, відмінно йде і в якості самостійної закуски.
- Цукіні - 6 штук
- Сіль, перець - - За смаком
- Лимон - 3 штуки
Нарізаємо цукіні на списи: відрізаємо вершину і підстава плода, потім - уздовж навпіл, потім - ще раз навпіл.
Складаємо шматочки цукіні в щільно закривається поліетиленовий мішок, туди ж наливаємо оливкову олію.
Туди ж - цедру трьох лимонів і сік одного лимона.
Туди ж - сіль і перець.
Загортаємо пакет, гарненько перемішуємо весь його вміст. Ми залишаємо хвилин на 20 при кімнатній температурі - нехай шматочки цукіні маринуються.
Власне, залишається тільки обсмажити шматочки цукіні на грилі до готовності з усіх боків. Гриль повинен бути не дуже гарячою, в іншому випадку кабачки podgorit. Як тільки на шматочках почне проступати углистая скоринка - знімаємо з гриля.
Подаємо, посипавши невеликою кількістю лимонної цедри (по бажанню) і сіллю. Смачного!