Цукіні на грилі
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8
Час приготування: 45 хв.
Цукіні на грилі - відмінний гарнір до якого-небудь м'ясної страви або самостійне овочеве блюдо, яке готується на грилі. Ви навіть не уявляєте, що цукіні можна приготувати так смачно!
Опис приготування:
Для мене немає кращого гарніру, ніж обсмажені овочі на грилі. А цукіні - це овоч, ідеально підходить для обсмажування на грилі. За роки кулінарної практики у мене виробився оптимальний рецепт приготування цукіні на грилі, яким з вами і ділюся. Таким чином приготований цукіні відмінно поєднується з шашликом, приготовленої на грилі рибою, відмінно йде і в якості самостійної закуски.
- Цукіні - 6 штук
- Сіль, перець - - За смаком
- Лимон - 3 штуки
Нарізаємо цукіні на списи: відрізаємо вершину і підстава плода, потім - уздовж навпіл, потім - ще раз навпіл.
Складаємо шматочки цукіні в щільно закривається поліетиленовий мішок, туди ж наливаємо оливкову олію.
Туди ж - цедру трьох лимонів і сік одного лимона.
Туди ж - сіль і перець.
Загортаємо пакет, гарненько перемішуємо весь його вміст. Ми залишаємо хвилин на 20 при кімнатній температурі - нехай шматочки цукіні маринуються.
Власне, залишається тільки обсмажити шматочки цукіні на грилі до готовності з усіх боків. Гриль повинен бути не дуже гарячою, в іншому випадку кабачки podgorit. Як тільки на шматочках почне проступати углистая скоринка - знімаємо з гриля.
Подаємо, посипавши невеликою кількістю лимонної цедри (по бажанню) і сіллю. Смачного!