Рецепт Дуже смачні цукіні на грилі фото

Дуже смачні цукіні на грилі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Овочі , Цукіні
Дієтичне харчування , Низькокалорійні
На обід , На вечерю , На природу
Гарніри
Кількість порцій: 4
Час приготування: 50 хв.

Овочі на грилі - це відмінний гарнір до м'ясних або рибних страв, також їх можна їсти і просто так. Сьогодні розповім про цікавий і незвичайний спосіб, як приготувати смачні цукіні на грилі.

Опис приготування:

Ці цукіні можна зробити не тільки на грилі, але і запекти в духовці. Замість цукіні можна використовувати інші овочі, наприклад, синенькі або звичайні кабачки. Ця страва відмінно підходить як гарнір до м'яса або риби. Зробити його дуже просто. Отже, приступаємо!

  • Цукіні - 3 штуки
  • Rikotta - 1/3 склянки
  • Пармезан - 150 грам
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Часник - 2 зубчики
  • Шавлія - 4 штуки (листя)
  • Базилік свіжий - 1 штука (листя)
  • Сіль, перець - За смаком
  • Пластівці перцю чилі - 1 щіпка
дуже смачні цукіні на грилі - фото крок 1
1. Вимийте цукіні і наріжте їх кружечками близько 0, 5 см в товщину.
дуже смачні цукіні на грилі - фото крок 2
2. Перекладіть овоч в миску, додайте оливкову олію, перемішайте.
дуже смачні цукіні на грилі - фото крок 3
3. Візьміть чавунну сковороду і викладіть в неї цукіні равликом.
дуже смачні цукіні на грилі - фото крок 4
4. Надішліть сковороду на розігрітий гриль, запікайте 20 хвилин.
дуже смачні цукіні на грилі - фото крок 5
5. Через 20 хвилин посипте овоч 2-ма столовими ложками тертого пармезану і запікайте ще 10 хвилин.
дуже смачні цукіні на грилі - фото крок 6
6. В цей же час в сотейнику розтопіть вершкове масло, додайте до нього подрібнений часник і нарізані листочки шавлії, базиліка.
дуже смачні цукіні на грилі - фото крок 7
7. Натріть на тертці сир, що залишився і викладіть його в сотейник, додайте рикотту, перемішайте все і готуйте 2-3 хвилини.
дуже смачні цукіні на грилі - фото крок 8
8. Зніміть цукіні з гриля, посипте пластівцями червоного перцю, додайте приготований соус і подавайте до столу тепле блюдо.

Схожі рецепти