Дуже смачні цукіні на грилі
(покроковий рецепт з фото)
Овочі на грилі - це відмінний гарнір до м'ясних або рибних страв, також їх можна їсти і просто так. Сьогодні розповім про цікавий і незвичайний спосіб, як приготувати смачні цукіні на грилі.
Ці цукіні можна зробити не тільки на грилі, але і запекти в духовці. Замість цукіні можна використовувати інші овочі, наприклад, синенькі або звичайні кабачки. Ця страва відмінно підходить як гарнір до м'яса або риби. Зробити його дуже просто. Отже, приступаємо!
- Цукіні - 3 штуки
- Rikotta - 1/3 склянки
- Пармезан - 150 грам
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Шавлія - 4 штуки (листя)
- Базилік свіжий - 1 штука (листя)
- Сіль, перець - За смаком
- Пластівці перцю чилі - 1 щіпка
1. Вимийте цукіні і наріжте їх кружечками близько 0, 5 см в товщину.
2. Перекладіть овоч в миску, додайте оливкову олію, перемішайте.
3. Візьміть чавунну сковороду і викладіть в неї цукіні равликом.
4. Надішліть сковороду на розігрітий гриль, запікайте 20 хвилин.
5. Через 20 хвилин посипте овоч 2-ма столовими ложками тертого пармезану і запікайте ще 10 хвилин.
6. В цей же час в сотейнику розтопіть вершкове масло, додайте до нього подрібнений часник і нарізані листочки шавлії, базиліка.
7. Натріть на тертці сир, що залишився і викладіть його в сотейник, додайте рикотту, перемішайте все і готуйте 2-3 хвилини.
8. Зніміть цукіні з гриля, посипте пластівцями червоного перцю, додайте приготований соус і подавайте до столу тепле блюдо.