Cimes
(покроковий рецепт з фото)
Ви любите єврейську кухню? Тоді обов'язково подивіться в моєму рецепті, як приготувати цимес. Це солодкі ласощі з овочів і фруктів. Готується він з не цілком звичного поєднання продуктів.
Інгредієнти цієї страви можуть варіюватися. Наприклад, до картоплі можна додавати моркву та гарбуз. А родзинки можна замінити чорносливом. Це може здатися дивним, але в це блюдо навіть додають шматочки курячого м'яса. Якщо вам подобається поєднання м'яса з солодким, то обов'язково спробуйте цей варіант.
- Картопля - 3 штуки
- Чорнослив - 50 грам
- Ізюм - 50 грам
- Цукор - 10 грам
- Вершкове масло - 10 грам
- Борошно пшеничне - 10 грам
- Цибуля зелена - 1 пучок
Очистіть картопля і наріжте його кубиками, або часточками. Розмір шматочків повинен бути не більше трьох сантиметрів. Відваріть картоплю до готовності. У воду не потрібно додавати сіль.
Курагу і родзинки добре промийте. Наріжте їх невеликими шматочками. За кілька хвилин до готовності картоплі додайте в каструлю сухофрукти і проваріть їх.
Розігрійте сковороду і, додаючи масло, висипте на неї пшеничне борошно. Обсмажте борошно і викладіть до неї картопля з сухофруктами. Додайте туди ж цукор.
Тепер в сковороду додайте масло і трохи води. За смаком можна додати корицю, кардамон і трохи гвоздики. Картопля протушкувати кілька хвилин. Вода повинна википіти. За кілька хвилин до готовності покришите в сковороду трохи зеленої цибулі.