Рецепт Cimes фото

Cimes
(покроковий рецепт з фото)

Єврейська кухня
Овочі, Фрукти, Картопля, Сухофрукти, Чорнослив, Ізюм
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Десерти

Ви любите єврейську кухню? Тоді обов'язково подивіться в моєму рецепті, як приготувати цимес. Це солодкі ласощі з овочів і фруктів. Готується він з не цілком звичного поєднання продуктів.

Інгредієнти цієї страви можуть варіюватися. Наприклад, до картоплі можна додавати моркву та гарбуз. А родзинки можна замінити чорносливом. Це може здатися дивним, але в це блюдо навіть додають шматочки курячого м'яса. Якщо вам подобається поєднання м'яса з солодким, то обов'язково спробуйте цей варіант.

  • Картопля - 3 штуки
  • Чорнослив - 50 грам
  • Ізюм - 50 грам
  • Цукор - 10 грам
  • Вершкове масло - 10 грам
  • Борошно пшеничне - 10 грам
  • Цибуля зелена - 1 пучок
Cimes - фото крок 1
Очистіть картопля і наріжте його кубиками, або часточками. Розмір шматочків повинен бути не більше трьох сантиметрів. Відваріть картоплю до готовності. У воду не потрібно додавати сіль.
Cimes - фото крок 2
Курагу і родзинки добре промийте. Наріжте їх невеликими шматочками. За кілька хвилин до готовності картоплі додайте в каструлю сухофрукти і проваріть їх.
Cimes - фото крок 3
Розігрійте сковороду і, додаючи масло, висипте на неї пшеничне борошно. Обсмажте борошно і викладіть до неї картопля з сухофруктами. Додайте туди ж цукор.
Cimes - фото крок 4
Тепер в сковороду додайте масло і трохи води. За смаком можна додати корицю, кардамон і трохи гвоздики. Картопля протушкувати кілька хвилин. Вода повинна википіти. За кілька хвилин до готовності покришите в сковороду трохи зеленої цибулі.