Бурітос
(покроковий рецепт з фото)
Бурітос - це варіації на тему мексиканської кухні. Ця страва часто готують як національне блюдо. Воно продається в придорожніх кафе і в вишуканих дорогих ресторанах. Це дуже смачно!
Якщо вам цікаво, як приготувати буритос, то прочитайте цей рецепт. Така мексиканська перепічка з начинкою порадує ваших близьких. Її можна приготувати на природі на мангалі. Тоді буритос буде пахнути "димком" . По бажанню, ви можете додати туди посічену зелень.
- Лаваш - 6 штук (або коржі)
- Фарш м'ясний - 300 грам
- Лук білий - 1 штука
- Приправа - 1 Чайна ложка
- Перець болгарський - 2 штуки
- Помідор - 2 штуки
- Перець червоний пекучий - 2 штуки
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Сир голландський - 40 грам
- Сирок Плавлений - 6 штук
Лаваші краще вибирати круглої форми, в них легше загортати начинку. Вони повинні бути свіжими, так як черстві дуже ламаються і кришаться. Викладіть лаваші на робочу поверхню і покладіть в центр кожного по шматку плавленого сиру.
У сковороді розігрійте олію і обсмажте на ньому фарш з додаванням дрібно нарубаного ріпчастої цибулі. Додайте сіль і спеції. Ви можете купити спеціальну мексиканську суміш перців, але вона досить гостра. Одержаний фарш викладіть поверх сиру.
Тепер вам необхідно приготувати соус, без якого блюдо буде сухим і прісним. У чистій сковорідці обсмажте дрібно нарізану болгарський перець з порізаними і очищеними від шкірки томатами. Додайте до овочів половинку перчика чилі і томатну пасту. Готовий соус викладіть на обсмажену фарш.
Загорніть лаваш на манер конвертів. Викладіть їх в деко. Змащувати його нічим не потрібно. Зверху кожен буритос посипте натертим на тертці твердим сиром. Поставте в духовку на десять хвилин, щоб з'явилася сирна скоринка. Подавайте блюдо гарячим, поки сир в лаваші залишається м'яким.