Рецепт Брокколі в горщику фото

Брокколі в горщику
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Овочі, Брокколі
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, Корисний обід
Гарніри

Простий рецепт приготування брокколі в горщику збагатить ваше меню ще одним легким і вишуканим гарніром, прекрасно поєднується із запеченою рибою або курячим філе. Як закуска теж непогано!

Звичайно, змусити середньостатистичного російського чоловіка після мирного дня трудового з апетитом їсти запечену капусту (та ще не нашу, а закордонну! ) - це подвиг! Ну пані, особливо стежить за своєю вагою, це блюдо варто мати на увазі. Ну і, зрозуміло, прихильники вегетаріанського харчування неодмінно повинні знати, як приготувати брокколі в горщику, адже вона чудово підходить для святкового вегетаріанського столу.

  • Брокколі - 1 кілограм
  • Вершки - 1, 5 склянки
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Сир твердий - 100 грам
  • Сіль - За смаком
  • Перець духмяний мелений - За смаком
  • Мускатний горіх - За смаком
  • Лук-пориста - 1 штука
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
брокколі в горщику - фото крок 1
Броколі розділити на суцвіття і промити проточною водою.
брокколі в горщику - фото крок 2
У невеликій каструлі поставити гріти воду. Як тільки закипить - посолити.
брокколі в горщику - фото крок 3
І викласти брокколі.
Варити 2-3 хвилини, після чого вийняти шумівкою на друшляк і дати стекти зайвої рідини.
брокколі в горщику - фото крок 4
Нарізати порей.
брокколі в горщику - фото крок 5
І спасерувати у вершковому маслі 2-3 хвилини.
брокколі в горщику - фото крок 6
Обережно змішати спасерувати цибулю з брокколі, а в іншій сковороді (сухий, без масла! ) довести до легкого золотистого кольору борошно. Залити вершками, додати сіль, перець і мускатний горіх. Варити кілька хвилин на самому повільному вогні до загусання.
брокколі в горщику - фото крок 7
Сир натерти на крупній тертці.
брокколі в горщику - фото крок 8
Розкласти брокколі з цибулею по горщикам, залити соусом і посипати сиром.
Запікати в розігрітій до 180С духовці 15-20 хвилин.
Подавати на стіл в гарячому вигляді.

Схожі рецепти