Брокколі в горщику
(покроковий рецепт з фото)
Простий рецепт приготування брокколі в горщику збагатить ваше меню ще одним легким і вишуканим гарніром, прекрасно поєднується із запеченою рибою або курячим філе. Як закуска теж непогано!
Звичайно, змусити середньостатистичного російського чоловіка після мирного дня трудового з апетитом їсти запечену капусту (та ще не нашу, а закордонну! ) - це подвиг! Ну пані, особливо стежить за своєю вагою, це блюдо варто мати на увазі. Ну і, зрозуміло, прихильники вегетаріанського харчування неодмінно повинні знати, як приготувати брокколі в горщику, адже вона чудово підходить для святкового вегетаріанського столу.
- Брокколі - 1 кілограм
- Вершки - 1, 5 склянки
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Сир твердий - 100 грам
- Сіль - За смаком
- Перець духмяний мелений - За смаком
- Мускатний горіх - За смаком
- Лук-пориста - 1 штука
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
Броколі розділити на суцвіття і промити проточною водою.
У невеликій каструлі поставити гріти воду. Як тільки закипить - посолити.
І викласти брокколі.
Варити 2-3 хвилини, після чого вийняти шумівкою на друшляк і дати стекти зайвої рідини.
Варити 2-3 хвилини, після чого вийняти шумівкою на друшляк і дати стекти зайвої рідини.
Нарізати порей.
І спасерувати у вершковому маслі 2-3 хвилини.
Обережно змішати спасерувати цибулю з брокколі, а в іншій сковороді (сухий, без масла! ) довести до легкого золотистого кольору борошно. Залити вершками, додати сіль, перець і мускатний горіх. Варити кілька хвилин на самому повільному вогні до загусання.
Сир натерти на крупній тертці.
Розкласти брокколі з цибулею по горщикам, залити соусом і посипати сиром.
Запікати в розігрітій до 180С духовці 15-20 хвилин.
Подавати на стіл в гарячому вигляді.
Запікати в розігрітій до 180С духовці 15-20 хвилин.
Подавати на стіл в гарячому вигляді.