Боботи
(покроковий рецепт з фото)
Уявляю рецепт приготування південно-африканського страви з фаршу - боботи. Кажуть, що коріння у боботи - індійські. Це - друга страва. Воно готується в духовці. Виходить боботи пряним і дуже смачним.
Ця м'ясна запіканка традиційно готуватися з баранини. Але можна цілком успішно використовувати і яловичину. Рис буде хорошим гарніром.
- Фарш із яловичини - 500 грам
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- Панірувальні сухарі - 3 Ст. Ложки
- Молоко - 1 Склянка
- Яйце - 1 штука
- Каррі - 1 Ст. Ложка
- Лимон - 1 штука (вичавити сік.)
- Мигдаль подрібнений - 8-10 штук
- Сушені абрикоси (чорнослив, переадресовано на) - 8 штук
- Ізюм - 1/2 склянки
- Абрикосовий джем - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Перець чорний мелений - За смаком
- Лавровий лист - 3 штуки
1. Цибулину очистіть і наріжте невеликими кубиками.
2. Часник почистіть і подрібніть.
3. На вершковому маслі в сковороді на середньому вогні обсмажте цибулю і часник до м'якості. Спочатку викладіть цибулю, смажте, помішуючи, потім додайте часник.
4. Сухарі всипте в молоко, потім вбийте яйця. Збийте суміш виделкою.
5. Відлийте в окрему мисочку або кухоль 1/4 суміші з молока, сухарів і яйця. Вона нам знадобиться в кінці. Іншу суміш влийте в фарш.
6. Додайте до фаршу смажену цибулю, каррі, свіжовичавлений лимонний сік, абрикоси, мигдаль, родзинки, джем, сіль і перець.
7. Перемішайте суміш до однорідної маси.
8. Викладіть суміш в противопригарного форму для запікання і залийте збитим яйцем з молоком і сухарями.
9. Запікайте боботи в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 45 хвилин.
10. Подавайте боботи з рисом. Смачного!