Рецепт Боботи фото

Боботи
(покроковий рецепт з фото)

Африканська кухня
М'ясо, Фарш
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Уявляю рецепт приготування південно-африканського страви з фаршу - боботи. Кажуть, що коріння у боботи - індійські. Це - друга страва. Воно готується в духовці. Виходить боботи пряним і дуже смачним.

Ця м'ясна запіканка традиційно готуватися з баранини. Але можна цілком успішно використовувати і яловичину. Рис буде хорошим гарніром.

  • Фарш із яловичини - 500 грам
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Цибулина - 1 штука
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Панірувальні сухарі - 3 Ст. Ложки
  • Молоко - 1 Склянка
  • Яйце - 1 штука
  • Каррі - 1 Ст. Ложка
  • Лимон - 1 штука (вичавити сік.)
  • Мигдаль подрібнений - 8-10 штук
  • Сушені абрикоси (чорнослив, переадресовано на) - 8 штук
  • Ізюм - 1/2 склянки
  • Абрикосовий джем - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Лавровий лист - 3 штуки
боботи - фото крок 1
1. Цибулину очистіть і наріжте невеликими кубиками.
боботи - фото крок 2
2. Часник почистіть і подрібніть.
боботи - фото крок 3
3. На вершковому маслі в сковороді на середньому вогні обсмажте цибулю і часник до м'якості. Спочатку викладіть цибулю, смажте, помішуючи, потім додайте часник.
боботи - фото крок 4
4. Сухарі всипте в молоко, потім вбийте яйця. Збийте суміш виделкою.
боботи - фото крок 5
5. Відлийте в окрему мисочку або кухоль 1/4 суміші з молока, сухарів і яйця. Вона нам знадобиться в кінці. Іншу суміш влийте в фарш.
боботи - фото крок 6
6. Додайте до фаршу смажену цибулю, каррі, свіжовичавлений лимонний сік, абрикоси, мигдаль, родзинки, джем, сіль і перець.
боботи - фото крок 7
7. Перемішайте суміш до однорідної маси.
боботи - фото крок 8
8. Викладіть суміш в противопригарного форму для запікання і залийте збитим яйцем з молоком і сухарями.
боботи - фото крок 9
9. Запікайте боботи в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 45 хвилин.
боботи - фото крок 10
10. Подавайте боботи з рисом. Смачного!

Схожі рецепти