Блюдо шими
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Рецепт взято з старенькій книги"Таджицька кухня" . Дотримуючись строго записів, у мене вийшло дуже смачне і ситне блюдо! Спробуйте і ви! продукти доступні, звичні для нас, дивіться рецепт!
Опис приготування:
Як приготувати Шім'а блюдо? Я зараз детально розповім вам і покажу. В оригінальному рецепті написано, що готують шіму з баранини, але я приготувала зі свинини, так як баранину дістати складно в моєму селищі. Отже, приготування шими можна розділити на три етапи: приготування локшини, кайл (м'ясна та овочева добавка) і яєчної заправки (відварені яйця смажені з сіллю і червоним перцем на олії). З'єднують складові шими в глибокій тарілці в такий послідовно: локшина, кайла, смажені яйця і зверху прикрашають рубаною кінзою. Дивіться рецепт!
- Вода - 0, 5 склянки (тісто)
- Сіль - 0, 25 чайних ложки (тісто)
- Борошно - 1, 5 склянки (тісто)
- Баранина (свинина) - 300 грам (кайла)
- Рослинна олія - 75 грам (кайла)
- Цибуля - 2 штуки (кайла)
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка (кайла)
- Часник - 3-4 зубчиків (кайла)
- Кінза або петрушка - 1 пучок (кайла)
- Яйце - 2 штуки
- Червоний перець мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Підготуйте продукти. Приступимо!
Почнемо з тіста: в посудину просійте борошно з сіллю, влийте воду і замісити круте тісто.
Добре вимішують (не менше 10 хвилин) тісто, щоб воно було пружним, щільним і гладким. Готове тісто покладіть в рушник або пакет на 30-40 хвилин відпочити.
Поки тісто відпочиває, я приготувала м'ясо. Для цього поріжте його на шматочки вагою в 20 г кожен.
Поріжте дрібно цибулю.
Розжарити добре масло, покладіть в нього м'ясо, потім цибулю, томатну пасуть (або помідори 2-3 шт). Смажте 15 хвилин. Потім влийте столову ложку яблучного оцту і стакан води. Гасіть до випаровування рідини.
За дві хвилини до кінця додайте рубаний часник і кінзу. Перемішайте і зніміть з вогню. Кайла готова!
Відпочиле тісто розділіть на частини, у мене вийшло 4 грудочки невеликих. Кожен розкачати максимально тонко, товщина листа - 1 мм. Присипайте борошном в процесі.
Притрусіть борошном тісто, скрутіть в трубочку, поріжте.
Закип'ятіть воду, посоліть і відваріть локшину буквально пару хвилин, вона дуже швидко вариться.
Варені яйця дрібно порубати ножем, смажити далі 2-3 ст. Ложках рослинного масла, посоліть і додайте червоного перцю меленого.
Коли всі складові готові, ми збираємо штани. В глибокі тарілки покладіть локшину (її можна додатково змастити вершковим маслом).
Залийте локшину кайлой (м'ясо з підливою).
Далі смажені яйця з перцем.
Прикрасьте Шім'а блюдо рубаною кінзою і подайте відразу до столу! пробуйте!