Бешбармак по-казахськи
(покроковий рецепт з фото)
Тонкі пелюстки тесту, тануть у роті… смачне і ніжне м'ясо… ароматний бульйон із зеленню… смакота! Це все - бешбармак по-казахськи. Дуже раджу спробувати приготувати.
П’ять пальців - це улюблене блюдо людей багатьох національностей. Цей рецепт приготування бешбармака по-казахському дістався мені від родичів, що живуть в Казахстані з часів підняття Цілини. Найголовніше в приготуванні цієї страви - знайти конину і кінську ковбасу. Вони надають цій страві особливого смаку. Розповідаю вам, як зробити бешбармак по-казахському.
1. Для бульйону нам буде потрібно солоне м'ясо. Приготуємо його заздалегідь. Це зовсім неважко. Робимо надрізи на шматках м'яса, солимо його і залишаємо на ніч. Вранці виймаємо м'ясо і даємо стекти зайвої рідини. Потім м'ясо вивішується на холод. Воно підсохне і стане темного кольору. А після варіння у нього буде особливий смак.
2. Приступаємо до варіння бульйону. Нарізаємо м'ясо великими шматками, укладаємо в каструлю. Туди ж відправляємо і кінську ковбасу. Заливаємо все водою і ставимо варити. Коли закипить, знімаємо піну, зменшуємо вогонь і варимо години 3-3.5.
3. Години через півтора-два можна робити тісто. У просіяне борошно вбиваємо яйця, додаємо дві дрібки солі і вливаємо воду. Замішуємо туге тісто. Відправляємо тісто в холодильник на пів години.
4. Чистимо картоплю і моркву. За пів години до готовності м'яса, закидаємо картоплю і моркву в бульйон.
5. Чистимо цибулю та нарізаємо кільцями. Заливаємо цибулю жирним і наваристим бульйоном.
6.Дістаємо тісто з холодильника, розгортаємо тонко-тонко. Нарізаємо квадратними пластинками.
7. Дістаємо готове м'ясо і овочі з бульйону. Закидаємо в киплячий бульйон пластинки тесту. Варимо до готовності хвилин 10.
8. Виймаємо шумівкою готове тісто і викладаємо на блюдо. Поливаємо цибулею з бульйоном. Потім розкладаємо м'ясо і овочі. Бульйон подаємо в окремих піалах.
Адже правда ж - зовсім нічого складного? Смачного!
- Конні - 1 кілограм
- Яловичина - 0, 5 кілограма
- Кінська ковбаса кази - 300 грам
- Борошно - 3 склянки
- Яйця - 3 штуки
- Вода - 1 Склянка (для тіста)
- Морква - 1-2 штук
- Картопля - 3-4 штук
- Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
1. Для бульйону нам буде потрібно солоне м'ясо. Приготуємо його заздалегідь. Це зовсім неважко. Робимо надрізи на шматках м'яса, солимо його і залишаємо на ніч. Вранці виймаємо м'ясо і даємо стекти зайвої рідини. Потім м'ясо вивішується на холод. Воно підсохне і стане темного кольору. А після варіння у нього буде особливий смак.
2. Приступаємо до варіння бульйону. Нарізаємо м'ясо великими шматками, укладаємо в каструлю. Туди ж відправляємо і кінську ковбасу. Заливаємо все водою і ставимо варити. Коли закипить, знімаємо піну, зменшуємо вогонь і варимо години 3-3.5.
3. Години через півтора-два можна робити тісто. У просіяне борошно вбиваємо яйця, додаємо дві дрібки солі і вливаємо воду. Замішуємо туге тісто. Відправляємо тісто в холодильник на пів години.
4. Чистимо картоплю і моркву. За пів години до готовності м'яса, закидаємо картоплю і моркву в бульйон.
5. Чистимо цибулю та нарізаємо кільцями. Заливаємо цибулю жирним і наваристим бульйоном.
6.Дістаємо тісто з холодильника, розгортаємо тонко-тонко. Нарізаємо квадратними пластинками.
7. Дістаємо готове м'ясо і овочі з бульйону. Закидаємо в киплячий бульйон пластинки тесту. Варимо до готовності хвилин 10.
8. Виймаємо шумівкою готове тісто і викладаємо на блюдо. Поливаємо цибулею з бульйоном. Потім розкладаємо м'ясо і овочі. Бульйон подаємо в окремих піалах.
Адже правда ж - зовсім нічого складного? Смачного!