Манті по-казахськи
(покроковий рецепт з фото)
Пельмені - традиційне блюдо в багатьох кухнях. У кожного з цих народів є своя родзинка, своя особливість в приготуванні. Пропоную вам зробити вдома манти по-казахському.
Манти є національним блюдом багатьох кухонь. Сьогодні пропоную приготувати один з варіантів - манті по-казахськи.
- Баранина - 300 грам
- Сало - 20 грам
- Цибулина - 6-7 штук
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 250 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Червоний перець - 1 щіпка
- Чорний перець - 1 щіпка
- Зіра - 1 щіпка
1. Як зробити манти по-казахському? Для початку необхідно вимити і просушити м'ясо. Потім нарізати його гострим ножем на дрібні шматочки. Справжні манти готують тільки з рубаного м'яса.
2. Далі очистити і нарізати дрібними кубиками цибулю. Його має бути дійсно багато.
3. Нарізане сало і м'ясо з'єднати з цибулею. Ретельно перемішати і додати сіль, спеції за смаком.
4. Тепер необхідно приготувати тісто. Для цього потрібно вбити в миску яйце і додати сіль. Трохи збити і влити близько 100 мілілітрів холодної води. Ретельно перемішати і відразу додати близько 150 грам борошна. Вимішувати тісто, періодично підсипаючи борошно. Тісто має бути крутим і щільним.
5. Коли тісто вже готове, його необхідно ретельно вимісити. Не потрібно шкодувати на це сил і часу, адже воно повинно вийде дійсно м'яким. Працювати з тестом близько 15-20 хвилин. Потім відкласти на деякий час, щоб воно трохи "відпочило" .
6. Хвилин через 20 можна знову приступати до роботи. Тісто необхідно нарізати на невеликі шматочки гострим ножем.
7. Кожен шматочок потрібно розкачати досить тонко на поверхні, присипаної борошном.
8. Коли все коржі готові, можна викладати на них начинку. Щоб манти були соковитіше, зверху можна викласти невеликий шматочок сала.
9. Один з найвідповідальніших процесів - це ліплення. Краї коржика потрібно спершу з'єднати і акуратно зліпити.
10. Теж саме слід зробити і з іншого боку. Потім кінці зліпити між собою і надати форму.
11. Змастити рослинним маслом краще не тільки дно ярусів, але і самі манти. Потім акуратно викласти на яруси і поставити над киплячою водою. Через 45 хвилин манти по-казахському в домашніх умовах будуть готові і їх можна подавати до столу.
11. Змастити рослинним маслом краще не тільки дно ярусів, але і самі манти. Потім акуратно викласти на яруси і поставити над киплячою водою. Через 45 хвилин манти по-казахському в домашніх умовах будуть готові і їх можна подавати до столу.