Рецепт Манті по-казахськи фото

Манті по-казахськи
(покроковий рецепт з фото)

Казахська кухня
Тісто , М'ясо
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Пельмені
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Пельмені - традиційне блюдо в багатьох кухнях. У кожного з цих народів є своя родзинка, своя особливість в приготуванні. Пропоную вам зробити вдома манти по-казахському.

Опис приготування:

Манти є національним блюдом багатьох кухонь. Сьогодні пропоную приготувати один з варіантів - манті по-казахськи.

  • Баранина - 300 грам
  • Сало - 20 грам
  • Цибулина - 6-7 штук
  • Яйце - 1 штука
  • Борошно - 250 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Червоний перець - 1 щіпка
  • Чорний перець - 1 щіпка
  • Зіра - 1 щіпка
манті по-казахськи - фото крок 1
1. Як зробити манти по-казахському? Для початку необхідно вимити і просушити м'ясо. Потім нарізати його гострим ножем на дрібні шматочки. Справжні манти готують тільки з рубаного м'яса.
манті по-казахськи - фото крок 2
2. Далі очистити і нарізати дрібними кубиками цибулю. Його має бути дійсно багато.
манті по-казахськи - фото крок 3
3. Нарізане сало і м'ясо з'єднати з цибулею. Ретельно перемішати і додати сіль, спеції за смаком.
манті по-казахськи - фото крок 4
4. Тепер необхідно приготувати тісто. Для цього потрібно вбити в миску яйце і додати сіль. Трохи збити і влити близько 100 мілілітрів холодної води. Ретельно перемішати і відразу додати близько 150 грам борошна. Вимішувати тісто, періодично підсипаючи борошно. Тісто має бути крутим і щільним.
манті по-казахськи - фото крок 5
5. Коли тісто вже готове, його необхідно ретельно вимісити. Не потрібно шкодувати на це сил і часу, адже воно повинно вийде дійсно м'яким. Працювати з тестом близько 15-20 хвилин. Потім відкласти на деякий час, щоб воно трохи"відпочило" .
манті по-казахськи - фото крок 6
6. Хвилин через 20 можна знову приступати до роботи. Тісто необхідно нарізати на невеликі шматочки гострим ножем.
манті по-казахськи - фото крок 7
7. Кожен шматочок потрібно розкачати досить тонко на поверхні, присипаної борошном.
манті по-казахськи - фото крок 8
8. Коли все коржі готові, можна викладати на них начинку. Щоб манти були соковитіше, зверху можна викласти невеликий шматочок сала.
манті по-казахськи - фото крок 9
9. Один з найвідповідальніших процесів - це ліплення. Краї коржика потрібно спершу з'єднати і акуратно зліпити.
манті по-казахськи - фото крок 10
10. Теж саме слід зробити і з іншого боку. Потім кінці зліпити між собою і надати форму.
манті по-казахськи - фото крок 11
11. Змастити рослинним маслом краще не тільки дно ярусів, але і самі манти. Потім акуратно викласти на яруси і поставити над киплячою водою. Через 45 хвилин манти по-казахському в домашніх умовах будуть готові і їх можна подавати до столу.
манті по-казахськи - фото крок 12
11. Змастити рослинним маслом краще не тільки дно ярусів, але і самі манти. Потім акуратно викласти на яруси і поставити над киплячою водою. Через 45 хвилин манти по-казахському в домашніх умовах будуть готові і їх можна подавати до столу.

Схожі рецепти