Манті на узбецькій мові
(покроковий рецепт з фото)
Ви любите справжні, соковиті, ароматні манти і хочете приготувати їх вдома? Тоді обов'язково зверніть увагу на ці дивно смачні манти по-узбецьки.
Манті на узбецькій мові - це одна з кількох національних варіацій відомого і улюбленого багатьма страви. Спробуйте приготувати їх вдома і порадуйте близьких і гостей.
- М'ясо - 400 грам
- Цибулина - 2-3 штук
- Картопля - 1 штука
- Сало - 30 грам
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 450-500 грам
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Як зробити манти по-узбецьки? Для початку необхідно приготувати тісто. Для цього в мисці потрібно з'єднати яйце, близько 100 мілілітрів води, сіль і 1 чайну ложку рослинної олії.
2. Ретельно все збити до однорідної консистенції. При бажанні воду можна замінити молоком.
3. Тепер можна поступово вводити борошно і вимішувати круте тісто. Його потрібно не тільки замісити, але і ретельно збити і розім'яти руками, щоб воно було більш м'яке і еластичне. На це може знадобитися близько 10-15 хвилин.
4. Коли робота з тестом закінчена, його можна накрити і залишити щоб воно трохи "відпочило" .
5. Тим часом можна зайнятися м'ясом. Традиційно для приготування цієї страви використовують баранину, однак при бажанні можна вибрати інше м'ясо, або взяти кілька видів. М'ясо необхідно вимити, просушити і нарізати ножем на маленькі шматочки.
6. Знадобиться також маленький шматочок сала, які теж потрібно нарізати дрібно.
7. Цибулину очистити і нарізати кубиками.
8. Картопля вимити, очистити і також нарізати дрібними кубиками.
9. Тепер всі інгредієнти начинки можна з'єднати і ретельно перемішати. Посолити і поперчити за смаком, при бажанні додати улюблені спеції.
10. Настав час повернутися до тесту. Як саме його розкачати особливого значення не має. Можна нарізати на невеликі шматочки і розгортати окремо або зробити довгі смужки, які потім нарізати. Головне, щоб тісто було тонке.
11. На кожен коржик необхідно викласти начинку.
12. Вельми цікавий процес - це защипування країв. Спочатку потрібно взяти два куточка і з'єднати разом.
13. Аналогічно слід вчинити і з двома іншими.
14. Потім з'єднати між собою вже вийшли краю.
15. Викласти готові манти на рівні, попередньо змащені маслом, і відправити на вогонь (вода на той час вже повинна кипіти). Через 45 хвилин манти по-узбецьки в домашніх умовах будуть готові і їх можна подавати до столу.