Рецепт Манті в татарській фото

Манті в татарській
(покроковий рецепт з фото)

Тісто
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Пельмені

Це чудове татарської блюдо вразить вас не тільки своїм приголомшливим смаком, але і привабливим зовнішнім виглядом. Манти по-татарськи виходять дуже соковитими і ситними, спробуйте і ви їх.

Взагалі це дуже смачне блюдо прийнято готувати не тільки в Татарстані, але і в країнах Центральної Азії, Туреччини, Монголії, Кореї, Башкортостані і Крим. І природно, у кожного народу є свій особливий склад і спосіб приготування цієї страви, ну а я хочу розповісти вам, як зробити манти по-татарськи. Особливістю цього рецепта є те, що в манти для соковитості ми додамо крім фаршу ще й сиру картоплю, що зробить наше блюдо ще смачніше, соковитіше і ситніше. А взагалі, я хочу сказати вам чесно, що особисто мені, для того щоб наїстися вистачає всього 3-4 gizmos mant, так що з цим рецептом приготування мант по-татарськи ви з легкістю зможете нагодувати не тільки свою сім'ю, але і дорогих гостей.

  • Борошно - 500 грам
  • Вода - 150 мілілітрів
  • Яйце - 1-2 штук
  • Фарш м'ясний - 700 грам (баранина + яловичина)
  • Картопля - 600-700 грам
  • Цибуля ріпчаста - 300 грам
  • Спеції - За смаком (перець чорний мелений, зіра, куркума)
  • Сіль - За смаком
манті в татарській - фото крок 1
У миску розбиваємо яйця, додаємо воду і солимо.
манті в татарській - фото крок 2
Тепер починаємо поступово всипати борошно і замішувати тісто.
манті в татарській - фото крок 3
Коли тісто стане досить густим і його буде важко заважати в мисці, перекладаємо його на стіл, посипаний борошном, і починаємо замішувати руками, поступово додаючи борошно.
манті в татарській - фото крок 4
У вас повинно вийти дуже щільне і еластичне тісто, накриваємо його харчовою плівкою і даємо постояти хвилин 15-20.
манті в татарській - фото крок 5
Ріпчасту цибулю нарізаємо дрібно.
манті в татарській - фото крок 6
Картоплю нарізаємо невеликими кубиками.
манті в татарській - фото крок 7
Змішуємо нарізану цибулю, картопля і фарш, солимо і приправляємо його спеціями.
манті в татарській - фото крок 8
Тепер відділяємо від тесту приблизно 1/3 частина і розгортаємо її в тонкий пласт. Потім нарізаємо на квадратики зі стороною 8-10 сантиметрів.
манті в татарській - фото крок 9
В середину кожного квадратика викладаємо приблизно столову ложку начинки.
манті в татарській - фото крок 10
Далі з'єднуємо протилежні краї квадратиків.
манті в татарській - фото крок 11
А потім знову з'єднуємо краю у отриманого квадратика.
манті в татарській - фото крок 12
Традиційно манти готують в спеціальній каструльці мантишніца, яку змащують олією, час приготування 45 хвилин. Але ви можете приготувати їх в пароварці.
манті в татарській - фото крок 13
Готові манти їдять зі сметаною або з бульйоном. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти