Скурпа в татарській
(покроковий рецепт з фото)
Скурпа в татарській - популярне східне блюдо, яке має безліч варіантів. Хочу поділитися з вами рецептом приготування цієї страви - спробуйте, думаю вам сподобається!
Шурпу по-татарськи потрібно подавати з зеленню і лавашем. Якщо в приготуванні будете використовувати молоду баранину, то блюдо вийде - просто делікатесне. Мені цей рецепт шурпи по-татарськи розповіла моя подруга, яка народилася і виросла в Казані - так що, думаю, автентичність рецепта гарантована.
Удачі і приємного апетиту!
- Баранина - 700 грам
- Цибуля - 4 штуки
- Морква - 2 штуки
- Помідори - 2 штуки
- Картопля - 3 штуки
- Червоний перець - 2 штуки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Вода - 3 L
Баранину добре помити, нарізати на шматки.
Баранину залити 2 літрами води і довести до кипіння, варити 5 хвилин, знімаючи піну. Злити воду, м'ясо промити. Залити 3 літрами води і знову кип'ятити.
Бульйон варити 2 години знімаючи піну, а в цей час підготувати овочі. Картоплю порізати на четвертини і покласти в миску з водою.
Морква нарізати на великі шматки.
Цибулю нарізати півкільцями.
Помідори нарізати соломкою.
Перець порізати.
Коли м'ясо готове, додати цибулю, картопля, морква. Варити 20 хвилин. Потім додати перець, помідори, спеції. Варити ще 15 хвилин.
Настояти шурпу 15 хвилин і подавати гарячої. Смачного!