Рецепт Чебуреки в татарській фото

Чебуреки в татарській
(покроковий рецепт з фото)

Тісто
Пісні страви
На обід, На вечерю
Випічка

Сьогодні це блюдо стало одним з найпопулярніших на нашій території, проте не всі знають, як правильно приготувати справжні чебуреки по-татарськи, адже вони сильно відрізняються від тих, що продаються.


Звичайно, це чудове блюдо добре всім знайоме, воно продається майже в кожному кафе і багато хто навіть знає його рецептуру, але мало кому відомо, як приготувати чебуреки по-татарськи. Адже смак справжнього чебурека сильно відрізняється від смаку тих, які ми з вами звикли їсти. У начинку тут кладуть тільки найкраще м'ясо, найчастіше баранину або суміш яловичини і свинини, додають побільше цибулі і загортають все це в ніжне тісто - загалом, краще один раз спробувати, ніж сто разів почути. Так що не будемо витрачати час даремно і займемося справою, а мій рецепт приготування чебуреків по-татарськи допоможе вам швидше все зробити.

  • Борошно пшеничне - 500 грам
  • Свиняча шийка - 300 грам
  • Яловича лопатка - 300 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Бульйон яловичий - 50 мілілітрів
  • Перець чорний мелений - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Масло рослинне - 800 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Вода - 300 мілілітрів
чебуреки в татарській - фото крок 1
У миску розбиваємо яйце, додаємо 300 мл води і сіль, збиваємо все. Починаємо поступово всипати борошно і замішувати тісто.
чебуреки в татарській - фото крок 2
Воно повинно вийти досить туге і еластичне, загортаємо його в харчову плівку і відправляємо в холодильник на пів години.
чебуреки в татарській - фото крок 3
М'ясо промиваємо під водою і нарізаємо на невеликі кубики.
чебуреки в татарській - фото крок 4
Подрібнюємо шматочки м'яса за допомогою м'ясорубки або блендера.
чебуреки в татарській - фото крок 5
Ріпчасту цибулю чистимо і так само подрібнюємо, додаємо до фаршу.
чебуреки в татарській - фото крок 6
Тепер вливаємо 50 мл бульйону, солимо і перчимо і ретельно все перемішуємо.
чебуреки в татарській - фото крок 7
Готове тісто поділяємо на рівні частини по 30-40 грам кожна, формуємо з них кульки. Беремо одну кульку і розгортаємо його в тонкий пласт, на одну половину якого викладаємо столову ложку приготованої начинки. З'єднуємо краї тіста і гарненько їх затискаємо, зайве тісто обрізаємо фігурним ножем. У сковороду наливаємо рослинне масло і ставимо її на вогонь.
чебуреки в татарській - фото крок 8
Опускаємо в киплячу олію чебуреки, вони повинні бути на половину занурені в масло.
чебуреки в татарській - фото крок 9
Коли чебуреки придбають золотистий відтінок, перекладаємо їх на паперовий рушник, щоб видалити надлишки масла.

Схожі рецепти