Рецепт Самса по-казахськи фото

Самса по-казахськи
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Казахська кухня
Тісто , М'ясо , Субпродукти
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На полуденок , На природу
Випічка , Пиріжки
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Варіантів цієї страви існує чимало, і начинки можуть бути самі різні. Якщо ви любите експериментувати на кухні, тоді рецепт самси по-казахському - це саме те, що потрібно.

Опис приготування:

1. Печінка, легке і серце вимити і розкласти по окремим каструлях. Залити водою і відправити на вогонь. Варити до готовності, потім воду злити і субпродукти трохи остудити.

2. Тісто тим часом потрібно розморозити, розкласти на присипаної борошном поверхні і розкачати, але не дуже тонко.

3. Остигнули субпродукти пропустіть через м'ясорубку або подрібніть в блендері, наприклад.

4. На сковороду з високими бортиками налийте трохи олії і розігрійте.

5. Очистіть цибулину, наріжте її дрібними кубиками.

6. Обсмажте цибулю на середньому вогні до золотистого кольору (при бажанні можна додати також часник і інші спеції).

7. Викладіть відварні субпродукти, обсмажте їх разом з цибулею. Посоліть і поперчіть все за смаком. Зніміть з вогню і трохи остудіть.

8. Листкове тісто наріжте кубиками, в центр кожного викладіть невелика кількість начинки.

9. Акуратно загорніть, формуючи трикутнички. Викладіть на деко, застелений папером або змащений маслом. Змастіть верх збитим яйцем і при бажанні присипте кунжутом.

10. Випікається самса по-казахському в домашніх умовах близько 20 хвилин. Як тільки верх підрум'яниться, блюдо готово.

  • Листкове тісто - 1 кілограм
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Субпродукти - 800 грам (легке, печінку, серце)
  • Цибулина - 3-5 штук
  • Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
  • Яйце - 1 штука
1. Печінка, легке і серце вимити і розкласти по окремим каструлях. Залити водою і відправити на вогонь. Варити до готовності, потім воду злити і субпродукти трохи остудити.

2. Тісто тим часом потрібно розморозити, розкласти на присипаної борошном поверхні і розкачати, але не дуже тонко.

3. Остигнули субпродукти пропустіть через м'ясорубку або подрібніть в блендері, наприклад.

4. На сковороду з високими бортиками налийте трохи олії і розігрійте.

5. Очистіть цибулину, наріжте її дрібними кубиками.

6. Обсмажте цибулю на середньому вогні до золотистого кольору (при бажанні можна додати також часник і інші спеції).

7. Викладіть відварні субпродукти, обсмажте їх разом з цибулею. Посоліть і поперчіть все за смаком. Зніміть з вогню і трохи остудіть.

8. Листкове тісто наріжте кубиками, в центр кожного викладіть невелика кількість начинки.

9. Акуратно загорніть, формуючи трикутнички. Викладіть на деко, застелений папером або змащений маслом. Змастіть верх збитим яйцем і при бажанні присипте кунжутом.

10. Випікається самса по-казахському в домашніх умовах близько 20 хвилин. Як тільки верх підрум'яниться, блюдо готово.

Схожі рецепти