Самса по-казахськи
(покроковий рецепт з фото)
Варіантів цієї страви існує чимало, і начинки можуть бути самі різні. Якщо ви любите експериментувати на кухні, тоді рецепт самси по-казахському - це саме те, що потрібно.
1. Печінка, легке і серце вимити і розкласти по окремим каструлях. Залити водою і відправити на вогонь. Варити до готовності, потім воду злити і субпродукти трохи остудити.
2. Тісто тим часом потрібно розморозити, розкласти на присипаної борошном поверхні і розкачати, але не дуже тонко.
3. Остигнули субпродукти пропустіть через м'ясорубку або подрібніть в блендері, наприклад.
4. На сковороду з високими бортиками налийте трохи олії і розігрійте.
5. Очистіть цибулину, наріжте її дрібними кубиками.
6. Обсмажте цибулю на середньому вогні до золотистого кольору (при бажанні можна додати також часник і інші спеції).
7. Викладіть відварні субпродукти, обсмажте їх разом з цибулею. Посоліть і поперчіть все за смаком. Зніміть з вогню і трохи остудіть.
8. Листкове тісто наріжте кубиками, в центр кожного викладіть невелика кількість начинки.
9. Акуратно загорніть, формуючи трикутнички. Викладіть на деко, застелений папером або змащений маслом. Змастіть верх збитим яйцем і при бажанні присипте кунжутом.
10. Випікається самса по-казахському в домашніх умовах близько 20 хвилин. Як тільки верх підрум'яниться, блюдо готово.
- Листкове тісто - 1 кілограм
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Субпродукти - 800 грам (легке, печінку, серце)
- Цибулина - 3-5 штук
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Яйце - 1 штука
2. Тісто тим часом потрібно розморозити, розкласти на присипаної борошном поверхні і розкачати, але не дуже тонко.
3. Остигнули субпродукти пропустіть через м'ясорубку або подрібніть в блендері, наприклад.
4. На сковороду з високими бортиками налийте трохи олії і розігрійте.
5. Очистіть цибулину, наріжте її дрібними кубиками.
6. Обсмажте цибулю на середньому вогні до золотистого кольору (при бажанні можна додати також часник і інші спеції).
7. Викладіть відварні субпродукти, обсмажте їх разом з цибулею. Посоліть і поперчіть все за смаком. Зніміть з вогню і трохи остудіть.
8. Листкове тісто наріжте кубиками, в центр кожного викладіть невелика кількість начинки.
9. Акуратно загорніть, формуючи трикутнички. Викладіть на деко, застелений папером або змащений маслом. Змастіть верх збитим яйцем і при бажанні присипте кунжутом.
10. Випікається самса по-казахському в домашніх умовах близько 20 хвилин. Як тільки верх підрум'яниться, блюдо готово.