Баклажани по-південному
(покроковий рецепт з фото)
Прочитавши цей нехитрий рецепт баклажан по-південному, Ви зможете порадувати гостей ніжним, соковитим і шалено смачним блюдом на святковому столі! Дивимося і запам'ятовуємо.
Рибні страви у нас в родині, звичайно, не особливо прижилися, але деякі стали дуже популярні у домашніх. А риба з овочами - це взагалі просто смакота! Дуже багато рецептів є для риби з помідорами або картоплею, але ось баклажани якось не часто серед них знайдеш. А даремно: баклажани з рибою прекрасно поєднуються! Особливо добре вони виходять з судаком. Для приготування баклажан по-південному знадобиться одна тушка судака. Можна і свіжу рибку брати, і заморожену, мені здається це не принципово. Дивимося нижче рецепт приготування.
- Судак - 1 штука
- Баклажани - 2-3 штук
- Помідори - 2-3 штук
- Перець солодкий - 2 штуки
- Огірки - 2 штуки
- Цибуля - 2-3 штук
- Морква - 2-3 штук
- Часник - 3-4 зубчиків
- Спеції - За смаком
Моєму, чистимо і нарізаємо всі овочі. З помідорів робимо пасту - oshparite, зніміть шкірку, подрібніть в блендері.
Обсмажуємо окремо баклажани. Решту овочів - морква, перець, огірки, цибуля і часник - обсмажуємо спочатку в маслі, а потім в томатах.
Тепер починаємо заповнювати форми для випікання: спочатку викладаємо баклажани, а зверху - шматочки судака. Рибку не шкодуючи посипаємо спеціями.
Верхній шар - овочі, обсмажені в томаті. Відправляємо форми в духовку на 50 хвилин при 160 З. До речі, з спецій раджу використовувати барбарис і хмелі-сунелі.
Для 5 хвилин до готовності можна за бажанням посипати тертим сиром. Подаємо гарячим. Ось і готові наші баклажани по-південному! страви самодостатньо, тому можна обійтися і без гарніру. Смачного)