Рецепт Баклажани по-південному фото

Баклажани по-південному
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Овочі, Баклажан
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Прочитавши цей нехитрий рецепт баклажан по-південному, Ви зможете порадувати гостей ніжним, соковитим і шалено смачним блюдом на святковому столі! Дивимося і запам'ятовуємо.

Рибні страви у нас в родині, звичайно, не особливо прижилися, але деякі стали дуже популярні у домашніх. А риба з овочами - це взагалі просто смакота! Дуже багато рецептів є для риби з помідорами або картоплею, але ось баклажани якось не часто серед них знайдеш. А даремно: баклажани з рибою прекрасно поєднуються! Особливо добре вони виходять з судаком. Для приготування баклажан по-південному знадобиться одна тушка судака. Можна і свіжу рибку брати, і заморожену, мені здається це не принципово. Дивимося нижче рецепт приготування.

  • Судак - 1 штука
  • Баклажани - 2-3 штук
  • Помідори - 2-3 штук
  • Перець солодкий - 2 штуки
  • Огірки - 2 штуки
  • Цибуля - 2-3 штук
  • Морква - 2-3 штук
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Спеції - За смаком
баклажани по-південному - фото крок 1
Моєму, чистимо і нарізаємо всі овочі. З помідорів робимо пасту - oshparite, зніміть шкірку, подрібніть в блендері.
баклажани по-південному - фото крок 2
Обсмажуємо окремо баклажани. Решту овочів - морква, перець, огірки, цибуля і часник - обсмажуємо спочатку в маслі, а потім в томатах.
баклажани по-південному - фото крок 3
Тепер починаємо заповнювати форми для випікання: спочатку викладаємо баклажани, а зверху - шматочки судака. Рибку не шкодуючи посипаємо спеціями.
баклажани по-південному - фото крок 4
Верхній шар - овочі, обсмажені в томаті. Відправляємо форми в духовку на 50 хвилин при 160 З. До речі, з спецій раджу використовувати барбарис і хмелі-сунелі.
баклажани по-південному - фото крок 5
Для 5 хвилин до готовності можна за бажанням посипати тертим сиром. Подаємо гарячим. Ось і готові наші баклажани по-південному! страви самодостатньо, тому можна обійтися і без гарніру. Смачного)

Схожі рецепти