Рецепт Смажена курка по-південному фото

Смажена курка по-південному
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Курка
Вегетаріанське харчування
На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Рецепт приготування смаженої курки з хрусткою скоринкою по-південному. Дуже смачна курочка і дуже хрустка золотава скоринка.

Розігріти жир у великій, чавунній сковороді на середньому вогні.

У коричневому паперовому пакеті змішайте борошно, сіль і перець. Кладіть в пакет по два шматочки курки і струшуйте, щоб покрити борошном, а потім покладіть їх в сковороду. Повторюйте, поки не обваляти в борошні і не викладіть в сковороду всю курку.

Смажити курку на середньому вогні, поки всі шматочки будуть коричневого кольору з обох сторін. Зменшити вогонь до середньо низького, накрити кришкою і тушкувати 25 хвилин. Зніміть кришку і збільште вогонь до середньо високого. Смажити, поки шматочки курки стануть золотисто-коричневого кольору, страва готова коли потече прозорий сік.


  • Жиру - 1 Склянка
  • Борошна - 2 склянки
  • Солі - 1 Чайна ложка
  • Меленого чорного перцю - 1 Чайна ложка
  • Ціла курка, розрізати на шматки - 1 штука
Розігріти жир у великій, чавунній сковороді на середньому вогні.

У коричневому паперовому пакеті змішайте борошно, сіль і перець. Кладіть в пакет по два шматочки курки і струшуйте, щоб покрити борошном, а потім покладіть їх в сковороду. Повторюйте, поки не обваляти в борошні і не викладіть в сковороду всю курку.

Смажити курку на середньому вогні, поки всі шматочки будуть коричневого кольору з обох сторін. Зменшити вогонь до середньо низького, накрити кришкою і тушкувати 25 хвилин. Зніміть кришку і збільште вогонь до середньо високого. Смажити, поки шматочки курки стануть золотисто-коричневого кольору, страва готова коли потече прозорий сік.

Схожі рецепти