Аджика з хріном
(покроковий рецепт з фото)
Аджика з хріном - ароматна, гостра і при цьому надзвичайно смачна приправа. Ідеально підходить до безлічі страв. Дуже добре поєднується і з пловом, і з пельменями, і з будь-якими м'ясними делікатесами.
Аджика з хріном - відмінне доповнення до будь-якої страви. Вона може і зліг доповнити смак, і повністю його змінити. А якщо ви приготуєте аджику самі, то будете ще й впевнені в її якості і складі. Та й що може бути краще домашньої аджики? ! розповідаю, як її приготувати. Рецепт аджики з хроном допоможе вам зробити все правильно. А покрокові фотографії зроблять процес готування ще більш зрозумілим. Готуйте з задоволенням!
- Помідори - 2 кілограма
- Болгарський перець - 1 кілограм (для аджики краще брати червоний болгарський перець)
- Часник - 300 грам
- Перець гострий - 300 грам
- Хрін свіжий - 300 грам (знадобиться лише корінь хрону. Листя не потрібні.)
- Сіль - 1 Склянка
- Оцет 9% - 1 Склянка
Помідори вимити, зробити хрестоподібні надрізи, залити окропом на 20 секунд. Зняти шкірку.
Болгарський перець вимити, очистити від насіння. Розрізати на кілька частин.
У блендері подрібнити підготовлені помідори, болгарський перець і гострий перець.
Корінь хрону вимити, очистити від шкірки. Натерти на дрібній тертці. Обережно, берегти очі.
Часник почистити, дрібно нарізати.
Подрібнену овочеву суміш перекласти з блендера в миску. Додати дрібно нарізаний часник і натертий хрін. Перемішати. Додати сіль і оцет. Добре перемішати.
Аджика готова. Подавати як соус або приправу. Зберігати в скляних банках з кришками в холодильнику.