Аджика «вогник» на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Називається така аджика "вогник" тому, що дуже гостра. Проте вона ще й неймовірно смачна. Доступні продукти, пару годин вільного часу - і заготівля "вогник" у вас на столі!
"вогник" відрізняється від будь-якої іншої аджики тим, що в складі багато пекучого перцю і часнику. Незважаючи на довгий процес варіння, гострота, смак і аромат не губляться. Пропустіть через м'ясорубку всі підготовлені овочі, і варіть їх зі спеціями. Хай щастить!
- Перець пекучий - 500 грам
- Часник - 300 грам
- Помідор - 900 грам
- Перець болгарський - 700 грам
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Спеції - 1 Чайна ложка (перець чорний мелений і хмелі-сунелі)
- Масло rafinirovannoe - 4 Ст. Ложки
- Зелень (кріп) - 1 Чайна ложка (свіжий або сушений)
Вимийте всі овочі.
У гіркого перцю відріжте хвостики.
У перцю болгарського потрібно прибрати насіння. Поріжте його дрібно.
Помідори ріжемо часточками. Зелені серединки потрібно вирізати.
Беремо м'ясорубку. Перекручуємо всі овочі через найдрібніше металеве сито.
Перемішуємо.
І ставимо варитися. Коли аджика закипить, зробіть слабкий вогонь і варіть 40 хвилин.
Регулярно перемішуйте аджику, щоб не пригоріла. Через 40 хвилин додайте спеції, олія, сіль і цукор. Перемішайте - і варіть ще 10 хвилин.
Регулярно збирайте і викидайте піну. Блюдо готово!
Простерилизуйте баночки і кришки. Гарячу аджику розлийте по банках і закатати ключем. Банки переверніть догори дном до охолодження. Готово!