Рецепт Аджика «вогник» на зиму фото

Аджика «вогник» на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Овочі, Помідор, Болгарський перець
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Заготовки, Аджика

Називається така аджика "вогник" тому, що дуже гостра. Проте вона ще й неймовірно смачна. Доступні продукти, пару годин вільного часу - і заготівля "вогник" у вас на столі!

"вогник" відрізняється від будь-якої іншої аджики тим, що в складі багато пекучого перцю і часнику. Незважаючи на довгий процес варіння, гострота, смак і аромат не губляться. Пропустіть через м'ясорубку всі підготовлені овочі, і варіть їх зі спеціями. Хай щастить!

  • Перець пекучий - 500 грам
  • Часник - 300 грам
  • Помідор - 900 грам
  • Перець болгарський - 700 грам
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Спеції - 1 Чайна ложка (перець чорний мелений і хмелі-сунелі)
  • Масло rafinirovannoe - 4 Ст. Ложки
  • Зелень (кріп) - 1 Чайна ложка (свіжий або сушений)
аджика
Вимийте всі овочі.
аджика
У гіркого перцю відріжте хвостики.
аджика
У перцю болгарського потрібно прибрати насіння. Поріжте його дрібно.
аджика
Помідори ріжемо часточками. Зелені серединки потрібно вирізати.
аджика
Беремо м'ясорубку. Перекручуємо всі овочі через найдрібніше металеве сито.
аджика
Перемішуємо.
аджика
І ставимо варитися. Коли аджика закипить, зробіть слабкий вогонь і варіть 40 хвилин.
аджика
Регулярно перемішуйте аджику, щоб не пригоріла. Через 40 хвилин додайте спеції, олія, сіль і цукор. Перемішайте - і варіть ще 10 хвилин.
аджика
Регулярно збирайте і викидайте піну. Блюдо готово!
аджика
Простерилизуйте баночки і кришки. Гарячу аджику розлийте по банках і закатати ключем. Банки переверніть догори дном до охолодження. Готово!

Схожі рецепти