Рецепт Зелені щи зі щавлем фото

Зелені щи зі щавлем
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Щавель
На обід , Корисний обід
Супи , Щи
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 40 хв.

Щавель - корисний овоч, і поки він свіжий - треба їсти його якомога частіше. Тому пропоную вам простий рецепт зелених щей зі щавлем - можливо, надихніться і приготуєте.

Опис приготування:

Вашій увазі пропонується простий рецепт зелених щей зі щавлем, який я свого часу дізналася, будучи в гостях у Молдові, тому і рецепт цей для мене - молдавський, але за точність походження, ясне діло, не ручаюсь. Напевно щось подібне готують практично скрізь, де взагалі росте щавель. Як приготувати зелений борщ зі щавлем:

1. М'ясо при необхідності размораживаем, і нарізаємо дрібними шматочками. Відправляємо у велику каструлю з водою, солимо, перчим, додаємо лавровий лист, якщо хочете, і ставимо на вогонь.

2. Тим часом підготуємо інші інгредієнти. Яйце варимо окремо до стану"круто" , а всі овочі миємо й чистимо, як годиться.

3. Тепер приготуємо зажарку - дрібно шаткуємо морква і цибуля, і на розігрітій з маслом сковороді обсмажуємо до готовності. Знімаємо з вогню, і залишаємо поки під кришкою.

4. До цього часу бульйон вже повинен закипіти. Знімаємо з нього пінку, і зменшуємо вогонь. Додамо картопля, нарізаний брусочками, і варимо до м'якості картоплі.

5. Як тільки картопля буде готова, - постійно помішуючи, невеликими порціями вливаємо кефір, або ж кисле молоко, як це було в класичному рецепті зелених щей зі щавлем.

6. Коли наша суміш закипить ще раз, всипаємо до неї нашатковану щавель, перемішуємо.

7. Ще через пару хвилин всипаємо зажарку, і пробуємо на смак. Якщо необхідно, додайте солі і спецій. У традиційному ж молдавському рецепті додається також оцет і трохи цукру.

Знімаємо з вогню, і нехай собі трохи настоїться. Подаємо зі сметанкою, прикрасивши шматочками відвареного яйця. Я сподіваюся, вам сподобається такий незвичайний рецепт приготування зелених щей зі щавлем Приємного апетиту!


  • Яловичина - 700 грам
  • Щавель - 200 грам
  • Вода - 2 L
  • Картопля - 5 штук
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука
  • Кефір - 2 склянки
  • Яйце - 1 штука
Вашій увазі пропонується простий рецепт зелених щей зі щавлем, який я свого часу дізналася, будучи в гостях у Молдові, тому і рецепт цей для мене - молдавський, але за точність походження, ясне діло, не ручаюсь. Напевно щось подібне готують практично скрізь, де взагалі росте щавель. Як приготувати зелений борщ зі щавлем:

1. М'ясо при необхідності размораживаем, і нарізаємо дрібними шматочками. Відправляємо у велику каструлю з водою, солимо, перчим, додаємо лавровий лист, якщо хочете, і ставимо на вогонь.

2. Тим часом підготуємо інші інгредієнти. Яйце варимо окремо до стану"круто" , а всі овочі миємо й чистимо, як годиться.

3. Тепер приготуємо зажарку - дрібно шаткуємо морква і цибуля, і на розігрітій з маслом сковороді обсмажуємо до готовності. Знімаємо з вогню, і залишаємо поки під кришкою.

4. До цього часу бульйон вже повинен закипіти. Знімаємо з нього пінку, і зменшуємо вогонь. Додамо картопля, нарізаний брусочками, і варимо до м'якості картоплі.

5. Як тільки картопля буде готова, - постійно помішуючи, невеликими порціями вливаємо кефір, або ж кисле молоко, як це було в класичному рецепті зелених щей зі щавлем.

6. Коли наша суміш закипить ще раз, всипаємо до неї нашатковану щавель, перемішуємо.

7. Ще через пару хвилин всипаємо зажарку, і пробуємо на смак. Якщо необхідно, додайте солі і спецій. У традиційному ж молдавському рецепті додається також оцет і трохи цукру.

Знімаємо з вогню, і нехай собі трохи настоїться. Подаємо зі сметанкою, прикрасивши шматочками відвареного яйця. Я сподіваюся, вам сподобається такий незвичайний рецепт приготування зелених щей зі щавлем Приємного апетиту!

Схожі рецепти