Рецепт Зелені щи на зиму фото

Зелені щи на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Капуста
На обід
Супи , Заготовки , Консервація , Щи
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Раніше не розуміла, як люди готують суп влітку, а потім взимку його їдять, вважала, що в цій заготівлі немає ніякого змила, поки сама не спробувала зробити. Взимку можна їсти суп зі справжніх овочів!

Опис приготування:

Цей рецепт про те, як приготувати зелений борщ на зиму. У цьому рецепті також можна використовувати зелень. Я, наприклад, Краще вже її додавати безпосередньо перед вживанням. Просто ріжу, і додаю в тарілку перед подачею. У зелений борщ також можна додати трохи картоплі. Перед подачею ще раз прокип'ятіть щі, розлийте по тарілках і прикрасьте нарізаною зеленню.

  • Капуста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Помідор - 1 штука
  • Перець солодкий - 2 штуки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Рослинна олія - 30 грам
  • Оцет - 1 Чайна ложка
зелені щи на зиму - фото крок 1
1. Ріпчасту цибулю промийте, очистіть від шкірки і наріжте дрібними шматочками, або півкільцями (як більше подобається).
зелені щи на зиму - фото крок 2
2. Морква також промийте, почистіть і натріть на крупній тертці. Або можна нарізати її тонкою соломкою.
зелені щи на зиму - фото крок 3
2. З капусти зніміть пару верхніх листів, вони нам не знадобляться. Іншу частину качана наріжте невеликий соломкою. У каструлю з водою додайте капусту, поставте варитися на середній вогонь.
зелені щи на зиму - фото крок 4
3. Перець промийте, очистіть від хвостика і насіння і поріжте невеликими кубиками.
зелені щи на зиму - фото крок 5
4. Помідор добре помийте, наріжте кубиками будь-якої величини (на ваш погляд). Також можна зняти з помідорів шкіру, обдавши їх окропом.
зелені щи на зиму - фото крок 6
5. У глибоку сковороду налийте трохи расітельного масла, поставте на середній вогонь, висипте всі інгредієнти: морква, цибуля, перець, помідор. Обсмажуйте протягом 10-15 хвилин, постійно помішуючи.
зелені щи на зиму - фото крок 7
6. У каструлю до капусти додайте весь вміст зі сковорідки, приправити сіллю, поперчіть. Продовжуйте варити все на середньому вогні, постійно помішуючи, ще протягом півгодини. В кінці додайте оцет і все добре перемішайте.
зелені щи на зиму - фото крок 8
7. Простерилизуйте банки, в яких ви плануєте зберігати щі. Стерилізувати їх можна просто окропом. Перелийте отримані щі з каструлі в банку, закатати. Поставте банки на кришки, тобто. Переверніть їх, і укутайте в теплу ковдру, поки вони самі не охолонуть. Потім приберіть в холодильник. Зелені щи на зиму готові.

Схожі рецепти