Рецепт Засолка лосося фото

Засолка лосося
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Лосось , Риба та морепродукти
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Заготовки , Сольовий
Кількість порцій: 4
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Щоб поласувати смачною малосольной червоною рибкою, зовсім не обов'язково бігти в магазин. Можна замаринувати лосось в домашніх умовах. Це не займе багато часу і сил, так як рецепт простий.

Опис приготування:

Замислюєтеся про те, як приготувати засолювання лосося в домашніх умовах? Все дуже просто, цей покроковий рецепт не дозволить допустити вам помилки. Така рибка відмінно зберігається в холодильнику і може стати прикрасою будь-якого банкету.

  • Філе лосося - 400 грам
  • Велика морська сіль - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Мікс перців - 1 Чайна ложка
  • Коньяк - 2 Ст. Ложки
засолка лосося - фото крок 1
Насамперед підготуйте філе. Промийте його гарненько під проточною холодною водою і залиште підсихати на рушник. Вийміть з філе всі кісточки.
засолка лосося - фото крок 2
Щоб надати насичений аромат перцю, обсмажте суміш на розпеченій сковороді протягом тридцяти секунд. Потім потовчіть перець в ступці або подрібніть в млині. Рибу обмажте коньяком, а потім натріть сумішшю з перців, сіль і пісочний. Викладіть філе в судочек, щільно закрийте кришкою. Приберіть в холодильник на добу.
засолка лосося - фото крок 3
Готове мариноване філе лосося перед вживанням слід промити і промокнути паперовим рушником. Нарізайте рибу тонкими скибочками і подавайте з грінками, тостами, вершковим маслом і зеленню. Смачного!

Схожі рецепти