Засолка форелі
(покроковий рецепт з фото)
Хочу розповісти, як зробити засолювання форелі в домашніх умовах. Насправді все досить просто, і, якщо вам перепав хороший шматок цієї чудової риби, можна заготовити її таким способом! смачно!
Взагалі зробити засолювання форелі в домашніх умовах досить просто, якщо знати, як правильно розрахувати пропорції. За цим рецептом ви зробите смачну рибку, якщо у вас рівно кілограм форелі. Якщо більше - збільште кількість солі і цукру в заданій пропорції. Хай щастить!
- Форель - 1 кілограм
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
1. Цукор і сіль змішуємо до однорідності між собою. Натираємо цією сумішшю очищені від кісток, помиті і обсушені філешку.
2. Складаємо їх один на одного так, щоб шкіра була зовні, викладаємо в миску, поміщаємо зверху прес.
3. Ми залишаємо при кімнатній температурі години на 4-5. Потім прибираємо прес і прибираємо рибу в холодильник на 8 годин. Зазвичай я прибираю на ніч. Ось така виходить риба в розсолі. Тепер відцідити розсіл.
4. Пробуємо шматочок: якщо занадто солоний, промиваємо філе під чистою водою і тільки потім подаємо до столу. Смачного!