Запіканка з тофу
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні будемо готувати солодку запіканку з тофу. На смак вона виходить, як сирна. Адже не дарма тофу називають соєвим сиром. Солодка, соковита і дуже смачна - встояти неможливо! Беріть мій рецепт на замітку!
Докладніше, як приготувати запіканку з тофу, я розповім нижче. Якщо хочете більш класичний варіант, замініть курагу на родзинки. Я рекомендую використовувати для такої запіканки м'який (нЕ шовковий) тофу. Якщо використовуєте щільний, то додайте побільше рослинного молока. Соєва маса не повинна бути «пластилінової» по консистенції.
- Тофу - 350 грам
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Крохмаль кукурудзяний - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 3-5 Ст. Ложок
- Ванільний сироп - 1-3 капель
- Кокосове масло рафінована - 1-2 Ст. Ложок
- Чорнослив - За смаком
- Лимонний сік - За смаком
- Рослинна молоко - 50-80 мілілітрів
Підготуйте всі інгредієнти.
Курагу розмочити в гарячій воді, промийте і відіжміть. Потім наріжте на маленькі квадратики.
У блендері подрібніть тофу, лимонний сік, розтоплене кокосове масло, молоко, цукор і ванільний сироп. Додайте борошно і крохмаль. За консистенцією маса повинна вийде не сильно рідкої, не сильно густий.
Додайте в соєву масу курагу. Перемішайте.
Змастіть форму для випічки маслом. Викладіть масу з тофу. Випікайте десерт 40 хвилин.
Перед подачею остудіть, прикрасьте цукровою пудрою, горішками і курагою. Запіканка з тофу готова, смачного!