Запечені баклажани з томатним соусом і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Зовсім нескладний і досить апетитний варіант, як приготувати запечені баклажани з томатним соусом і сиром, прямо перед вами. Внесіть різноманітність у звичне меню з цим класним рецептом
Ця страва може бути як основним, так і гарячою закускою, наприклад. Завдяки попередньому обсмажування баклажани виходять дивно смачними! Хочу звернути вашу увагу на те, що найкраще використовувати кілька видів сиру, а також насичений томатний соус. Процес нескладний, а результат, впевнена, вас точно вразить!
- Баклажан - 3 штуки(+ сіль)
- Яйце - 3 штуки
- Панірувальні сухарі - 1-2 склянок
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
- Томатний соус - 400 грам
- Сир - 400 грам
1. Баклажани вимийте, наріжте кружальцями і посоліть. Залиште хвилин на 10.
2. Після промийте як слід під проточною водою і обсушити.
3. Підготуйте панірувальні сухарі і в окремій мисочці збийте яйця.
4. Кружечок баклажана занурте в яйце, потім обваляйте в панірувальних сухарях (при бажанні можна зробити і подвійну паніровці) і викладіть на сковороду з розігрітим маслом. Обсмажте на сильному вогні до рум'яної скоринки з двох сторін.
5. Підготуйте жароміцних форму. На дно викладіть шар баклажанів, потім томатний соус і тертий сир. Повторіть шари, поки не закінчаться інгредієнти.
6. При температурі 180 градусів запікайте баклажани з томатним соусом і сиром близько 45-50 хвилин до готовності. Смачного!