Запечене сало
(покроковий рецепт з фото)
Рекомендую приготувати універсальну закуску, яка дуже добре притулилася в моїй родині. Це запечене сало. Так, так! Її просто обожнюють і чоловік і діти, із задоволенням їдять вдома і на природі.
Хочу поділитися рецептом, як приготувати запечене сало. Я використовую мінімум приправ, але іноді можна взяти і спеціальну суміш приправ для сала або ж навіть якісь ароматні трави. Мені більше подобається подавати таке сало у вигляді закуски холодним. Але деякі любителі воліють його прямо з пилу з жару. Пробуйте, вам сподобається.
- Сало свиняче - 1 кілограм
- Часник - 1 штука
- Перець чорний і червоний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
1
Сало помийте і обсушіть паперовими рушниками.
2
Часник почистіть і поріжте тонкими пластинками. Роблячи невеликі надрізи в салі, нашпигуйте його часником.
3
Змішайте сіль і перець. Натріть цією сумішшю сало і загорніть його рулетиком. Поставте в холодильник просочуватися на 3 години або навіть на ніч.
4
Зв'яжіть сало міцною ниткою і помістіть в рукав для запікання.
5
Випікайте на деку в розігрітій до 200 градусів духовці 40 хвилин-1 годину.
6
Потім зніміть рукав і запікайте сало ще 10 хвилин відкритим, щоб утворилася скоринка.
7
До столу подавайте охолодженим. Смачного!