Рецепт Запечена картопля в рукаві фото

Запечена картопля в рукаві
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Картопля
Вегетаріанське харчування
На обід , На святковий стіл
Гарячі страви , Страви в рукаві
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Пропоную дізнатися, як приготувати запечена картопля в рукаві. Це - вдалий вибір як на гарнір, так і в якості центрального страви святкового столу. Смачне, апетитне і всіма улюблене!

Опис приготування:

Це класичний рецепт запеченої картоплі в рукаві, тому і інгредієнтів тут трохи, і всі вони базові, тобто обов'язково знайдуться на кожній кухні. Але взагалі-то, я ніколи не запікаю картоплю саме так, фантазія завжди вимагає доповісти до картоплі ще зелені, спецій і трав, або ж запікати разом з картоплею відразу ж і м'ясо, якщо планую подавати її в якості основної страви. Словом, імпровізують на ходу. Поїхали?

1. Картоплю миємо і чистимо, або ж, якщо картопля молода, просто ретельно миємо його щіткою.

2. Великий картопля нарізаємо часточками, а невеликий залишаємо вільним. Складаємо все в одну миску, солимо і перчимо картопля за смаком.

3. Чистимо і дрібно нарізаємо часник, і кидаємо його до картоплі.

4. Вливаємо до картоплі також і масло, і добре все разом перемішати, щоб сіль і перець розподілилися рівномірно.

5. Тепер все, що залишилось, - перекласти картоплю в рукав для запікання, закрити його з двох сторін і відправити в розігріту духовку на 40 хвилин або годину, в залежності від потужності духовки.

Готово! Запечена картопля в рукаві в домашніх умовах завжди виходить дуже специфічним на смак, - і не смажений, і не печений, а саме та золота середина, яку особисто я дуже люблю. Спробуйте і ви!


  • Картопля - 1 кілограм
  • Часник - 3 зубчики
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
Це класичний рецепт запеченої картоплі в рукаві, тому і інгредієнтів тут трохи, і всі вони базові, тобто обов'язково знайдуться на кожній кухні. Але взагалі-то, я ніколи не запікаю картоплю саме так, фантазія завжди вимагає доповісти до картоплі ще зелені, спецій і трав, або ж запікати разом з картоплею відразу ж і м'ясо, якщо планую подавати її в якості основної страви. Словом, імпровізують на ходу. Поїхали?

1. Картоплю миємо і чистимо, або ж, якщо картопля молода, просто ретельно миємо його щіткою.

2. Великий картопля нарізаємо часточками, а невеликий залишаємо вільним. Складаємо все в одну миску, солимо і перчимо картопля за смаком.

3. Чистимо і дрібно нарізаємо часник, і кидаємо його до картоплі.

4. Вливаємо до картоплі також і масло, і добре все разом перемішати, щоб сіль і перець розподілилися рівномірно.

5. Тепер все, що залишилось, - перекласти картоплю в рукав для запікання, закрити його з двох сторін і відправити в розігріту духовку на 40 хвилин або годину, в залежності від потужності духовки.

Готово! Запечена картопля в рукаві в домашніх умовах завжди виходить дуже специфічним на смак, - і не смажений, і не печений, а саме та золота середина, яку особисто я дуже люблю. Спробуйте і ви!

Схожі рецепти