Цесарка запечена в рукаві
(покроковий рецепт з фото)
Вам на замітку пропоную по-справжньому святковий і смачна страва - цесарка запечена в рукаві з цитрусовим соусом. Це досить просте в приготуванні і неймовірно красиве основне блюдо.
Зараз я детально розповім, як приготувати цесарку запечену в рукаві.
1. Для початку необхідно вимити і просушити птицю.
2. Часник очистити і пропустити через прес. Надіслати в невелику мисочку.
3. Апельсин вимити і вичавити сік. Додати до часнику.
4. Туди ж налити трохи оливкового масла. Ретельно перемішати всі.
5. Обсушену цесарку натерти сіллю і спеціями.
6. Потім ретельно змастити приготованою заправкою. Акуратно помістити цесарку в рукав для запікання. Вилити залишки заправки.
7. Можна залишити птицю на годинку в холодильнику, щоб вона просочилася ароматами.
8. Втім, цесарка запечена в рукаві в домашніх умовах може відразу вирушати в духовку.
9. Приблизно через 1.5 годину (в залежності від розміру птиці) рукав потрібно акуратно розкрити, щоб підрум'янити цесарку. При цьому можна кожні 5-7 хвилин поливати птицю соком.
10. При бажанні також при приготуванні можна додати пучок свіжих трав і паличку кориці для додаткових ароматів.
Подавати цесарку можна з улюбленим гарніром і свіжими овочами.
- Tsesarka - 1 штука
- Апельсин - 1-2 штук
- Часник - 1-2 зубчиків
- Спеції - 2 Ст. Ложки (чорний перець, паприка, перець чилі, кмин, шафран, базилік і т.Д.)
- Сіль - 1 щіпка
- Оливкова олія - 2-3 Ст. Ложок
1. Для початку необхідно вимити і просушити птицю.
2. Часник очистити і пропустити через прес. Надіслати в невелику мисочку.
3. Апельсин вимити і вичавити сік. Додати до часнику.
4. Туди ж налити трохи оливкового масла. Ретельно перемішати всі.
5. Обсушену цесарку натерти сіллю і спеціями.
6. Потім ретельно змастити приготованою заправкою. Акуратно помістити цесарку в рукав для запікання. Вилити залишки заправки.
7. Можна залишити птицю на годинку в холодильнику, щоб вона просочилася ароматами.
8. Втім, цесарка запечена в рукаві в домашніх умовах може відразу вирушати в духовку.
9. Приблизно через 1.5 годину (в залежності від розміру птиці) рукав потрібно акуратно розкрити, щоб підрум'янити цесарку. При цьому можна кожні 5-7 хвилин поливати птицю соком.
10. При бажанні також при приготуванні можна додати пучок свіжих трав і паличку кориці для додаткових ароматів.
Подавати цесарку можна з улюбленим гарніром і свіжими овочами.