Рецепт Цесарка запечена в духовці фото

Цесарка запечена в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Арабська кухня , Марокканська кухня
Птах
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Якщо ви любите експериментувати і готувати що-небудь новеньке, тоді ось вам відмінний рецепт - цесарка запечена в духовці. Це неймовірно смачне і святкове блюдо подають з солодким соусом.

Рецепт приготування цесарки запеченої в духовці хороший тим, що тут досить великий простір для фантазії. Практично всі додаткові інгредієнти можна замінити на більш підходящі за смаком.

1. Отже, цесарку для початку необхідно вимити, просушити і нарізати порційними шматочками. Найчастіше використовується 2 ніжки і 2 грудки.

2. Кожен шматочок посолити і поперчити за смаком. На сковороді з розігрітим рослинним маслом обсмажити буквально 2-3 хвилини з двох боків до утворення легкої скоринки.

3. Айву вимити і нарізати невеликими шматочками.

4. На дно жароміцної форми налити трохи рослинного масла і викласти рівним шаром айву.

5. Зверху викласти цесарку.

6. Додати трохи вина і води (можна бульйону).

7. Надіслати форму в духовку, попередньо накривши кришкою або фольгою.

8. Через 50-60 хвилин можна дістати блюдо і зняти кришку. Щоб цесарка запечена в духовці а домашніх умовах була з апетитною скоринкою, зверху трохи змастити медом. Відправити ще раз в духовку на 15-20 хвилин, щоб верх підрум'яниться.

9. Для приготування соусу потрібно з'єднати мед і брусницю (можна замінити іншими ягодами). Надіслати на вогонь і уварити до загустіння.

Подавати блюдо на стіл відразу після приготування, прикрасивши зеленню.

  • Tsesarka - 1 штука
  • Айва - 2 штуки (можна замінити яблуками)
  • Вино - 200 мілілітрів (краще біле)
  • Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
  • Мед - 4 Ст. Ложки
  • Брусниця - 200 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
Рецепт приготування цесарки запеченої в духовці хороший тим, що тут досить великий простір для фантазії. Практично всі додаткові інгредієнти можна замінити на більш підходящі за смаком.

1. Отже, цесарку для початку необхідно вимити, просушити і нарізати порційними шматочками. Найчастіше використовується 2 ніжки і 2 грудки.

2. Кожен шматочок посолити і поперчити за смаком. На сковороді з розігрітим рослинним маслом обсмажити буквально 2-3 хвилини з двох боків до утворення легкої скоринки.

3. Айву вимити і нарізати невеликими шматочками.

4. На дно жароміцної форми налити трохи рослинного масла і викласти рівним шаром айву.

5. Зверху викласти цесарку.

6. Додати трохи вина і води (можна бульйону).

7. Надіслати форму в духовку, попередньо накривши кришкою або фольгою.

8. Через 50-60 хвилин можна дістати блюдо і зняти кришку. Щоб цесарка запечена в духовці а домашніх умовах була з апетитною скоринкою, зверху трохи змастити медом. Відправити ще раз в духовку на 15-20 хвилин, щоб верх підрум'яниться.

9. Для приготування соусу потрібно з'єднати мед і брусницю (можна замінити іншими ягодами). Надіслати на вогонь і уварити до загустіння.

Подавати блюдо на стіл відразу після приготування, прикрасивши зеленню.

Схожі рецепти