Запечена картопля шматочками
(покроковий рецепт з фото)
Дуже простий у приготуванні гарнір, який підходить практично до будь-яких страв - запечена картопля шматочками. У приготуванні цього тривіального гарніру є хитрощі - і ними я поділюся.
Дуже простий рецепт простого, але багатьма улюбленого гарніру - запеченої картоплі шматочками. Як завжди, я ділюся не банальною інструкцією з приготування страви. Я даю трохи нестандартний рецепт, який містить хитрості, відомі професійним кухарям. Адже саме ці хитрощі і визначають успіх тієї чи іншої страви. Дотримуйтесь рецептом - і запечений шматочками картопля у вас вийде що треба
- Картопля - 1 кілограм
- Жир - 1/4 склянки
- Сіль - За смаком
Картоплю почистити і нарізати на шматочки, покласти в каструлю і залити водою. Вода повинна повністю покривати картоплю.
Довести до кипіння на сильному вогні, потім зменшити вогонь до середнього і варити на повільному вогні протягом 2 хвилин.
Розігрійте духовку до 190 градусів. Злийте картопля і промийте холодною водою. Промокніть насухо паперовим рушником.
Промивання картоплі допоможе позбутися від істотної частки крохмалю. Так роблять в ресторанах. Крохмаль, що міститься в картоплі, при запіканні перетворюється в цукор, і тому картопля може підгоріти перш, ніж покриється хрусткою скоринкою. Якщо ж позбутися від крохмалю, картопля вийде що треба, хрусткий, але не горілий. Отже, тепер візьміть жир, покладіть на деко і відправте в духовку. Жир розтопиться, після чого потрібно буде розподілити шматочки картоплі по листу і рівномірно змастити їх жиром. Поставте в духовку на 30 хвилин, потім переверніть і запікайте ще приблизно 20 хвилин до повної готовності. Запікати потрібно, поки картопля не придбає коричнево-золотистий відтінок.
Дістаньте картопля з духовки, промокніть паперовим рушником, щоб позбавити від зайвого жиру. Додати сіль - і можна подавати.