Яйця на грилі
(покроковий рецепт з фото)
Як приготувати яйця на грилі? Варіантів є декілька, я розповім про найпростіший. Елементарний набір продуктів і швидкий, смачний сніданок в природних умовах буде готовий.
Якщо вам пощастило вибратися на природу на кілька днів, а сніданок без звичної яєчні не представляється можливим, то швидше за беріть мій рецепт на озброєння. Так як гриль з решіток, то номер, як з шматком м'яса не пройде, тому що яйця рідкі. Вихід є! Зробимо формочки з фольги і посмажимо яйця на грилі. Якщо фольги під рукою не виявилося, тобто ще один варіант - болгарський перець. Розріжте його навпіл, вбийте в кожну половинку по яйцю і смажте яйце в перці на грилі. За бажанням яйця можна посипати тертим сиром, додати ароматних трав, меленого часнику.
- Яйце - 3 штуки
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Фольга харчова - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти. Кількість яєць може бути будь-який.
З фольги зробіть формочки з невисокими бортиками. Діаметр формочок повинен відповідати розміру яєць. Для зручності можна скористатися кухлем або склянкою. Поверніть шматок фольги в 2-3 шару і оберніть кухоль знизу. Потім акуратно зніміть і вже руками сформуйте невеликі бортики по колу. Змастіть формочки рослинним маслом.
Встановіть на мангалі грати. Поставте зверху формочки з фольги і дайте їм добре нагрітися, потім вибийте в кожну по одному яйцю. Сіль і перець використовуйте за смаком. Смажте яйця над розжареним вугіллям до бажаного ступеня готовності.
Корисний і смачний сніданок або перекус на свіжому повітрі готовий. Смачного!