Рецепт Яловичина з грушею фото

Яловичина з грушею
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
М'ясо , Фрукти , Яловичина , Груша
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Романтична вечеря , Святковий обід
Гарячі страви
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Ще одне незвичайне фруктово-м'ясне блюдо. Рецепт приготування яловичини з грушею прекрасно підійде для романтичної вечері удвох або урочистого сімейного застілля.

Опис приготування:

Яловичина, як відомо, м'ясо не найм'якше, готується довго, тому ідеально підходить для гасіння. Яловичина, тушкована з грушею - безпрограшний вибір: шматочки м'яса, просочені ароматним грушево-винним соусом і прянощами просто тануть у роті! А запах у вас в квартирі буде стояти такий, що збіжаться не тільки всі домашні, але і сусіди завітають.

  • Яловичина - 1 кілограм
  • Груші - 3 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
  • Вино червоне сухе - 1 Склянка
  • Мед - 2 Ст. Ложки
  • Борошно - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Паприка - За смаком
  • Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
яловичина з грушею - фото крок 1
Груші вимити, обсушити, почистити.
Вирізати серцевину і нарізати великими часточками.
яловичина з грушею - фото крок 2
Якщо груші жорсткі - опустити їх в киплячу воду з дрібкою лимонної кислоти на кілька хвилин. М'яким фруктам це не буде потрібно.
яловичина з грушею - фото крок 3
Цибулю почистити і нарізати півкільцями.
яловичина з грушею - фото крок 4
Яловичину нарізати на шматочки приблизно 2х2 сантиметри, обваляти в суміші борошна, солі і перцю.
яловичина з грушею - фото крок 5
Добре розігріти масло і швидко обсмажити м'ясо.
яловичина з грушею - фото крок 6
Додати цибулю, перемішати. Обсмажувати ще 5 хвилин.
Влити вино, змішане з медом, кинути гвоздику і паприку, накрити кришкою і тушкувати близько 1 годину. Потім додати груші і готувати ще 10 хвилин.
яловичина з грушею - фото крок 7
Перед закінченням гасіння заправити пропущеним через прес часником.
Готову страву посипати дрібно нарубаної зеленню, гарнірувати картопляним пюре або кукурудзяною кашею. Подавати гарячим.
яловичина з грушею - фото крок 8
Готову страву посипати дрібно нарубаної зеленню, гарнірувати картопляним пюре, відвареним рисом або кукурудзяною кашею. Подавати гарячим.
Тепер ви знаєте, як приготувати яловичину з грушею. Сподіваюся, вам сподобається! :)

Схожі рецепти