Яловичина з грушею
(покроковий рецепт з фото)
Ще одне незвичайне фруктово-м'ясне блюдо. Рецепт приготування яловичини з грушею прекрасно підійде для романтичної вечері удвох або урочистого сімейного застілля.
Яловичина, як відомо, м'ясо не найм'якше, готується довго, тому ідеально підходить для гасіння. Яловичина, тушкована з грушею - безпрограшний вибір: шматочки м'яса, просочені ароматним грушево-винним соусом і прянощами просто тануть у роті! А запах у вас в квартирі буде стояти такий, що збіжаться не тільки всі домашні, але і сусіди завітають.
- Яловичина - 1 кілограм
- Груші - 3 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Вино червоне сухе - 1 Склянка
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Часник - 1-2 зубчиків
- Паприка - За смаком
- Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок

Груші вимити, обсушити, почистити.
Вирізати серцевину і нарізати великими часточками.
Вирізати серцевину і нарізати великими часточками.

Якщо груші жорсткі - опустити їх в киплячу воду з дрібкою лимонної кислоти на кілька хвилин. М'яким фруктам це не буде потрібно.

Цибулю почистити і нарізати півкільцями.

Яловичину нарізати на шматочки приблизно 2х2 сантиметри, обваляти в суміші борошна, солі і перцю.

Добре розігріти масло і швидко обсмажити м'ясо.

Додати цибулю, перемішати. Обсмажувати ще 5 хвилин.
Влити вино, змішане з медом, кинути гвоздику і паприку, накрити кришкою і тушкувати близько 1 годину. Потім додати груші і готувати ще 10 хвилин.
Влити вино, змішане з медом, кинути гвоздику і паприку, накрити кришкою і тушкувати близько 1 годину. Потім додати груші і готувати ще 10 хвилин.

Перед закінченням гасіння заправити пропущеним через прес часником.
Готову страву посипати дрібно нарубаної зеленню, гарнірувати картопляним пюре або кукурудзяною кашею. Подавати гарячим.
Готову страву посипати дрібно нарубаної зеленню, гарнірувати картопляним пюре або кукурудзяною кашею. Подавати гарячим.

Готову страву посипати дрібно нарубаної зеленню, гарнірувати картопляним пюре, відвареним рисом або кукурудзяною кашею. Подавати гарячим.
Тепер ви знаєте, як приготувати яловичину з грушею. Сподіваюся, вам сподобається! :)
Тепер ви знаєте, як приготувати яловичину з грушею. Сподіваюся, вам сподобається! :)