Яловичина по-монгольські (майстер клас)
(покроковий рецепт з фото)
Яловичина по-монгольські досить популярна в китайських ресторанах. Що, незважаючи на назву, це блюдо китайської кухні. М'ясо виходить ніжне, просочене соєвим соусом з гостро-солодким присмаком.
Готується це блюдо досить легко і швидко, в цьому вся "фішка" . Потрібно швидкість! Обсмажити тонкі скибочки м'яса, дати стекти зайвому маслу. Приготувати соус, додати м'ясо і довести соус до загусання, помішуючи в ньому слайси м'яса. Треба, щоб соус просяк кожен шматочок. Нижче докладний рецепт, як приготувати яловичину по-монгольські (майстер клас). Приємних вам клопоту на кухні!
- Яловичина - 400 грам
- Крохмаль - 3 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Часник - 3-4 зубчиків
- Імбир - 1-2 чайних ложок (тертий)
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Соєвий соус - 100 мілілітрів
- Вода - 50 мілілітрів
- Зелена цибуля - 1 пучок
Підготуйте необхідні інгредієнти. М'ясо наріжте поперек волокон дуже тонкими скибочками. Цибулю і часник помийте, часник очистіть.
Скибочки м'яса обваляйте в крохмалі.
Розігрійте масло на сковороді, обсмажте м'ясо до рум'яної скоринки з двох сторін протягом 1-2 хвилин на сильному вогні. Зніміть його зі сковороди і помістіть на паперові рушники або сито, щоб скло зайве масло.
В останньому масло додайте подрібнений імбир і часник, готуйте до появи аромату. Потім додайте цукор і соєвий соус, доведіть до кипіння.
Додайте м'ясо і готуйте до загустіння соусу, періодично помішуючи. В самому кінці додайте нарізану зелену цибулю, перемішайте і зніміть з вогню.
Подають таке м'ясо зазвичай з відвареним рисом.