Яловичина для запікання
(покроковий рецепт з фото)
Яловичина - чудове нежирне, практично дієтичне м'ясо. В якості основної страви спробуйте, як приготувати яловичину для запікання. У вас вийде соковите, ніжне м'ясо на реберцях.
Зазначені спеції ви можете замінити своїми улюбленими. Рідкий дим, звичайно, є не у всіх, але з ним блюдо виходить дуже ароматним, тому купите, не пошкодуєте. Ребра готуються при невеликій температурі, але в фользі, завдяки цьому м'ясо гаситься у власному соку і просто тане в роті.
- Яловичина (м'ясо на ребрах) - 1, 3-1, 4 кілограма
- Оливкова олія - 2-4 Ст. Ложок
- Часниковий порошок - 1 Ст. Ложка
- Цибуля - 1 штука
- Перець чилі - 1 Чайна ложка
- Сіль - 2 чайних ложки
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Орегано - 2 чайних ложки
- Рідкий дим - За смаком
- Соус "барбекю" - За смаком
1
Помийте ребра під проточною водою і повністю висушіть паперовими рушниками.
2
Збризніть м'ясо невеликою кількістю рідкого диму. Змастіть його оливковою олією з усіх боків.
3
Цибуля натріть на дрібній тертці. З'єднайте всі приправи і спеції, сіль і лушпиння кашу. Добре натріть м'ясо цією сумішшю.
4
Перекладіть м'ясо в вакуумний пакет і відправте маринуватися на 2 години в холодильник.
5
Викладіть ребра на деко, застелений фольгою. Зверху накрийте другим листом фольги і запечатайте краю.
6
Запікайте яловичину 3, 5-4 години при температурі 120 градусів. Потім злийте зайвий жир, змастіть м'ясо соусом "барбекю" . Поверніть в духовку і підійміть температуру до 200 градусів на 10-15 хвилин.