Яловичина дієтична
(покроковий рецепт з фото)
Страви китайської кухні не тільки смачні, але і прості, ви не витратите багато часу на їх приготування. Зробив, як приготувати яловичину дієтичну, що роблять за китайським рецептом?
Смачна страва, яке відмінно підійде для гарніру з відвареного рису, що такий популярний в Китаї. Якщо не любите брокколі, використовуйте інші овочі: кольорову капусту, селера, морква. Використовуйте ту частину яловичини, де найменше жирового прошарку. В оригіналі блюдо готується в воке, але підійде і звичайна сковорода.
- Яловичина - 450 грам
- Соєвий соус - 1/3 склянки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Херес - 2 Ст. Ложки
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Корінь імбиру - 1 Чайна ложка
- Брокколі - 400 грам
- Паростки сої - 1 Склянка
- Вода - 1/3 склянки
- Цукор - 1/3 склянки
- Чорний мелений перець - 0, 5 чайних ложки
- Кукурудзяний крохмаль - 1, 5 Ст. Ложки

1. Вимийте м'ясо і наріжте його тонкими плоскими смужками. Вимийте брокколі і розділіть на суцвіття. Очистіть і наріжте кубиками цибулю, измельчитечасник і корінь імбиру.

2. Гарненько розігрійте сковороду з рослинним маслом, викладіть м'ясо і столову ложку соєвого соусу, 1 ложку вина і обсмажуйте всі близько 2 хвилин на сильному вогні.

3. Додайте в сковороду до м'яса цибулину, імбир і часник, перемішайте.

4. Викладіть раніше підготовлені брокколі, обсмажуйте всі 1-2 хвилини.

5. Додайте до вмісту в сковороді паростки сої, ще раз все змішайте.

6. Зробіть соус з залишився соєвого соусу, вина, води, цукру, меленого перцю, крохмалю. Влийте його в сковороду, перемішайте і прогрійте 1-2 хвилини.

7. Подавайте яловичину з гарніром з відвареного рису. Смачного!