Рецепт Яблучний чатні фото

Яблучний чатні
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Індійська кухня
Фрукти , Яблука
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Соуси
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Чатні - це індійський густий соус, який подають в маленьких мисочках до основної страви. Головне завдання соусу - відтінити смак основного блюда, тому чатні зазвичай мають яскравий і насичений смак.

Опис приготування:

Сьогодні хочу запропонувати свій варіант приготування чатні з яблук. Він відмінно поєднується з рисом або кус-кусом, тостами і коржиками. Докладніше, як приготувати яблучний чатні, розповім нижче. Текстура чатні жебрати за смаком, мені більше подобаються великі шматочки. Для більш однорідної консистенції наріжте яблука якомога дрібніше. Яблука краще всього вибирати тверді і стиглі. Якщо любите гостре, то допустимо додати в блюдо перчик чилі.

  • Яблука - 400 грам
  • Цибуля - 1/2 штуки
  • Ізюм - 70 грам
  • Корінь імбиру - 25 грам
  • Цукор - 50 грам
  • Яблучний оцет - 50 мілілітрів
  • Обкладинка - 1/3 чайних ложки
  • Вершкове масло - 25 грам
  • Гвоздика - 2-3 штук
  • Каррі паста - 1 Чайна ложка
яблучний чатні - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
яблучний чатні - фото крок 2
Цибуля наріжте дрібними кубиками, обсмажте на вершковому маслі до м'якості.
яблучний чатні - фото крок 3
Яблука очистіть від шкірки і наріжте кубиками. Додайте до цибулі, перемішайте. Слідом додайте тертий корінь імбиру. Гасіть все разом близько 8 хвилин.
яблучний чатні - фото крок 4
Потім додайте цукор, оцет і родзинки. Гасіть ще 5 хвилин.
яблучний чатні - фото крок 5
Гвоздику і корицю подрібніть, додайте до яблук разом з каррі пастою. Перемішайте. Томіть до повного випаровування рідини, періодично помішуючи.
яблучний чатні - фото крок 6
Яблучний чатні готовий, смачного!

Схожі рецепти