Яблучний чатні
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Чатні - це індійський густий соус, який подають в маленьких мисочках до основної страви. Головне завдання соусу - відтінити смак основного блюда, тому чатні зазвичай мають яскравий і насичений смак.
Опис приготування:
Сьогодні хочу запропонувати свій варіант приготування чатні з яблук. Він відмінно поєднується з рисом або кус-кусом, тостами і коржиками. Докладніше, як приготувати яблучний чатні, розповім нижче. Текстура чатні жебрати за смаком, мені більше подобаються великі шматочки. Для більш однорідної консистенції наріжте яблука якомога дрібніше. Яблука краще всього вибирати тверді і стиглі. Якщо любите гостре, то допустимо додати в блюдо перчик чилі.
- Яблука - 400 грам
- Цибуля - 1/2 штуки
- Ізюм - 70 грам
- Корінь імбиру - 25 грам
- Цукор - 50 грам
- Яблучний оцет - 50 мілілітрів
- Обкладинка - 1/3 чайних ложки
- Вершкове масло - 25 грам
- Гвоздика - 2-3 штук
- Каррі паста - 1 Чайна ложка
Підготуйте інгредієнти.
Цибуля наріжте дрібними кубиками, обсмажте на вершковому маслі до м'якості.
Яблука очистіть від шкірки і наріжте кубиками. Додайте до цибулі, перемішайте. Слідом додайте тертий корінь імбиру. Гасіть все разом близько 8 хвилин.
Потім додайте цукор, оцет і родзинки. Гасіть ще 5 хвилин.
Гвоздику і корицю подрібніть, додайте до яблук разом з каррі пастою. Перемішайте. Томіть до повного випаровування рідини, періодично помішуючи.
Яблучний чатні готовий, смачного!