Яблучна пряник (просто і смачно)
(покроковий рецепт з фото)
Хочу розповісти вам, як приготувати яблучну пряник (просто і смачно), адже зараз сезон яблук і хочеться порадувати близьких випічкою з фруктами. Яблука можна замінити абрикосами, грушами, сливами.
У приготуванні яблучної пряники немає нічого складного, так як досить лише підготувати тісто і яблука до випічки. Виходить пряник у вигляді яблучного пирога - волога, щільна і солодка. Обов'язково додайте ваніль в тісто, воно стане не тільки смачніше, але і ароматні. Якщо у вас немає яблук, використовуйте свіжі абрикоси, персики, груші або сливи, вийде дуже смачно. Прикрасити готову пряники можна цукровою пудрою або корицею.
- Борошно - 150 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Цукор - 3-4 Ст. Ложок
- Кефір 2, 5% - 250 мілілітрів
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - За смаком
- Ваніль - За смаком
- Яблука - 1-2 штук

1. М'яке вершкове масло збийте міксером або віночком протягом 2 хвилин, після чого додайте цукор і збивайте протягом 2-3 хвилин. Додайте кефір і перемішайте.

2. Перелийте тісто в миску, додайте ваніль, просіяне борошно (додавайте частинами), розпушувач і перемішайте. Форму діаметром 20 см застеліть пергаментом. Яблука розрізати, очистіть від середцевіни і наріжте кубиками.

3. Викладіть яблука на дно форми, зверху викладіть і розрівняйте тісто. Присипте тісто корицею і відправте майбутній пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 20-30 хвилин. Смачного!